Lilypie Fourth Birthday tickers

5 Aralık 2013 Perşembe

Oyunlarımız...

Yaklaşık bir ay önce oğluma "Bebeğimin İlk Oyun Kartları" isimli oyuncak/kartlarını aldım (Edukids). İyi ki almışım. Hatta neden daha önce almamışım dedirtti bana. Gebe okuyuculara sesleniyorum, mutlaka bu kartlardan bebeğiniz doğmadan edinip dolabına koyun.
 
 
 
 
 
 Bebekler ilk 3 ay sadece siyah-beyaz gibi kontrast renkleri görebilirlermiş. Hakikaten Ege ilk aylarda bizim siyah-beyaz giydiğimiz kıyafetlere dikkatlice bakar, onun dışında gösterdiğimiz pastel renkli şeylerle hiç ilgilenmezdi. Biz de "zaten görmüyor ki, ilk 20 cm mesafeyi görüyor sadece" derdik. Ama keşke bu kartları daha erken alsaymışım, böylece ilk 3 ayında da neye ne kadar dikkat kesiliyor görebilir, bebeğimi daha çok güldürebilir, onunla oynayabilirdim.
 
 Bu kartlarla neler mi yapıyoruz? Öncelikle her bir kartı tek tek incelemeyi çok seviyor Ege. Tutmaya çalışıyor. İlk başlarda tutabilmesi büyük beceriydi, şimdi iki eliyle güzelce tutuyor ve ağzına götürmeye çalışıyor. Ağzını da önce isabet ettiremiyordu, hep yanağına  veya alnına çarptırıyordu kartı (köşesi gözüne gelmesin diye aman siz de dikkat edin), şimdi artık ağzına da alabiliyor.

İçindeki hayvanlı kartlarla Ali Baba'nın çiftliği oyununu oynuyoruz. Her kartı sırayla ona gösteriyorum ve şarkısını söylüyorum. Çıkardıkları sesler kısmına gelince bu sesleri abartıyorum ve yüzümü de komik şekillere sokuyorum çok gülüyor, hoşuna gidiyor. Panda kartında "Ali Baba'nın bir çiftliği var, çiftliğinde pandaları var, pandaaa pandaaa diye bağırır, çiftliğinde Ali Baba'nın" diye söylüyorum, ben gülüyorum ben güldükçe O da gülüyor.

Birkaç gündür de iki elimde iki farklı kart tutup seçim yapmasını istiyorum. Hangisini istiyorsa ona yöneliyor. Genelde bir elimde ifade kartlarından biri (fonu kırmızı) diğerinde hayvan kartlarından biri (fonu siyah-beyaz) oluyor. İkisine de dikkatlice bakıyor ve birine yöneliyor. Bazen iki eliyle ikisini birden tutmaya çalışıyor :)

Biraz daha büyüdükçe başka oyunlar da oynayabiliriz. İş sizin yaratıcılığınıza kalmış. Şimdi Edukids'in diğer kartlarını da alacağım, ayrıca bebeğimi geliştirecek başka oyuncaklar arıyorum. Onunla oturup çeşit çeşit oyun oynayacağımız günleri iple çekiyorum. Hatta saatlerce araba yarıştırmaca ve otoparka dizmece bile oynayabilirim, o kadar hevesliyim! (Eee, ne de olsa yeğenimden tecrübeliyim, irili ufaklı onlarca arabayla saatlerce ne oynardık ama!)
 
 

7 yorum:

  1. ben de bazen arin'i nası oyalayacağımı şaşırıyorum..ama fark ettim ki müziğe karşı acayip bi ilgisi var..müzikli oyuncaklarını açıyorum falan..ama en çok ben kartaloz sesimle şarkı sölerken eğleniyor! :) hele bi de şarkıların sözlerini değiştiriyoruz acayip komik oluyo! en son hatasız kul olmaz'ı emziği vermeye çalışırken emziksiz bebek olmaz emzikle sev benii diye söledim hem babası hem arin koptular! :) çocuk manyak lan benim bu annem diyo sanırım?! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahaaaa çok iyiymiş yahu! :) adaşım sen hakikaten süper annesin :)))

      Sil
  2. :) sen de öylesin adaşım :)

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar, sitenizi blogcuanne oradan öğrenen anne oradan annegazetesi seyahati sonucu keşfettim. Gebeliğimin son dönemine girdiğim şu günlerde bu tarz bilgiler gerçekten çok faydalı olacağını düşünüyorum. Hatta kartları bugün alacağım :) Yavrunuzla beraber mutluluk ve sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, hoşgeldiniz! :)
      Ben de size musmutlu, keyifli ve de sağlıklı bir gebelik dilerim. Son günlerinizin keyfine bakın, insan özlüyor vallahi :) Bebeğinize kavuşmak, onu kucağınıza almak elbette muhteşem ama her an her saniye onu içinizde hissetmek de muhteşem bişey!
      Beni izlemeye devam edin. Sevgiler.

      Sil
  4. Ne tatlı bir annesin :)
    ben de oyun oynamayı seven annelerdenim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çok teşekkür ederim, çok mutlu ediyor beni böyle yorumlar :)

      Sil