Lilypie Fourth Birthday tickers

25 Kasım 2013 Pazartesi

Günlerimiz geçiyor... Ama nasıl?

Ege 1,5 aylık oluncaya kadar bir düzenimiz yoktu. Ege ne zaman isterse o zaman emdi, o zaman oyun oynadı, o zaman uyudu. 1,5 aylık olunca annemlerin yanına yazlığa gittik 1 haftalığına. Orada temiz deniz havası, bol oksijen olunca Ege'nin uykuları daha bir düzene girdi, daha güzel emdi ve o bir hafta bize çok yaradı.

23 Kasım 2013 Cumartesi

Sarılmacalı, Tutmacalı, Öpmeceli

Benim canımın içi oğlum, epeydir güzel güzel iki koluyla boynuma sıkıca sarılıyordu. Nasıl bir mutluluk, nasıl bir huzur, olmaz böyle bir şey! Alıp içime sokasım geliyor tekrar. Açıcam kalbimi orta yerinden, hoop oğlum içimde :)

22 Kasım 2013 Cuma

Dört aylıksın, barfiks için biraz erken değil mi?!?

Ege dört aylık oldu da beşinci ayından gün bile alıyor. Dört ay bilgilerindeki eksiklikleri burada tamamlamak istedim. Hem dün sağlık ocağına gittiğimiz için hem de geçen post'ta bazı şeyleri yazmayı unutmuşum.

19 Kasım 2013 Salı

Kardeş Kıskançlığı

Ege'nin ablasıyla arasında 9,5 yaş var. Neredeyse 10 yaş yani. Pek çok kişi, 10 yıl epey büyük bir fark, kıskançlık yaşanmaz diyecektir. Ama durum öyle değil. En azından bizim evde öyle değil.

15 Kasım 2013 Cuma

Dördüncü Ay!

Bugün itibariyle dördüncü ayını doldurdu Ege. Nasıl da çabucak geçti dört ay, hiç anlamadım. "Yenidoğan O daha" deyip de gösterdiğim hassasiyet, geçenlerde bir de baktım azalmış. Demek ki kabul etmişim artık, sadece bir "bebek" olduğunu. Benim için hep küçük bir bebek kalacak gerçi, o başka :)

Fışfış Kayıkçı

Ege'yle son zamanlarda sıkça oynadığımız bir oyun var. Koltukta otururken dizlerimi kırıp kucağıma oturtuyorum (yaklaşık 45 derecelik eğimle yatırmış oluyorum yani). Sonra iki elinden tutup başlıyorum şarkıyı söylemeye. Her cümlesinde başka bir hareket yapıyoruz. Bayılıyor. Tekrar tekrar oynuyoruz.  "Hadi fışfış kayıkçı oynayalım" deyince yüzünde gülücüklerle başlıyor ilk hareketi kendisi yapmaya çalışmaya.

14 Kasım 2013 Perşembe

Annelik böyle birşey mi?

Bu annelik çok garip bir şeymiş. Nefes sesini duysam, burnu mu tıkalı, nefes alamıyor mu, yoksa huzursuz mu uyuyor uyanıyor mu.... bin türlü şey geliyor insanın aklına, yerinden kırk kere kalkıp yatağına gidip bakıyorsun. Bakıyorsun bir şey yok, herşey yolunda, yerine dönüyorsun, sonra yine...

11 Kasım 2013 Pazartesi

Ege'nin Babaannesi Bir Melek

Ege, babaannesi ile tanıştı. Ona gülücükler saçtı. Ama onunla oyunlar oynayamadı. Elinden tutup parka gidemedi. Ona şımarıklıklar yapamadı. Yapamayacak. Ama meleğimiz kalbimizde hep yaşayacak. Çünkü Ege'nin babaannesi artık melek oldu....

10 Kasım 2013 Pazar

Ege ve Atatürk

Bugün 10 Kasım. Bu sabah Ege, Ata'ya ilk saygı duruşunu yaptı. Sabah saat 9.05'te, sahildeki anma ve saygı duruşu için toplanmış kalabalığın içine girdik ve Ege de son derece ciddi bir ifadeyle, ama hiç huysuzluk etmeden, ağlamadan babasının kucağında gayet efendi bir şekilde Ata'ya saygısını gösterdi. Saygı duruşundan sonra fazla kalmadık, arabamıza atlayıp gittik.
 
Oğlum. 10 Kasım sadece bir gün. Ama aklında, kalbinde, düşünce ve hedeflerinde her zaman Atatürk Cumhuriyeti olması dileğiyle...

8 Kasım 2013 Cuma

Annelik Sosyal Hayatı Değiştirir mi? Evet, kesinlikle...

"Anne olunca, hayatın gibi, arkadaş çevren de değişecek" demişti ablam. Haklıydı. Benimkisi daha hamileyken değişti desem yeridir.

1 Kasım 2013 Cuma

3,5 Aylık bebekli hayatımda en çok / en az kullandığım ürünler

Bebek alışverişi listemde olan ve satınaldığım ürünlerden, bu süreç boyunca kullanmadığım bir ürün olmadı sanırım. Çok detaylı düşünmüş, bebekler için üretilen, yeni annelere cazip gelen ıvır zıvır ne varsa almamaya, sadece gerçekten kullanabileceklerimi satın almaya dikkat etmiştim. Eksikliğini hissettiğim bir şey de olmadı açıkçası. Demek ki doğru bir liste yapmışım. :)