Lilypie Fourth Birthday tickers

1 Ocak 2014 Çarşamba

Yeni Yıl, Yeni Başlangıç: Ek Gıdalar!


Ege 5,5 ayını tamamladı ve bugün itibariyle ilk ek gıdasıyla tanıştı: Yoğurt! Aslında ilk 6 ay sadece anne sütü deniyor ama ben 5,5 aylıkken Ege'yi ek gıdalarla tanıştırmaya karar verdim. Çünkü 6 aylık olduğunda işe başlamış olacağım. Bu işi kendim yapmak istedim, bakıcıya bırakmak istemedim. Hem de ben işe gittiğimde hiç değilse 1 tam öğününü ek gıda ile tamamlıyor olacak, emmeye daha az ihtiyaç duymuş olacak.

Dünden ablamın artık kullanmadığı için bana gönderdiği yoğurt makinesini hazırlayıp yoğurdu mayalamıştım. Bugün öğle uykusundan uyandıktan sonra, Ege'yi yere serdiğim örtünün üzerine oturttum. Zaten herşeyi ağzına götürme isteği olduğu için, kaşıkla yedirmek istemedim. İlk ek gıdasıyla, anne sütü haricinde yiyeceği ilk yiyecekle kendisi tanışsın istedim. Yoğurdu bir kaseye boşaltıp önüne koydum.
 
Tahmin ettiğim gibi anında ilgisini çekti ve hemen kaseyi tutup ağzına götürmek istedi. Ona ağır geldiği için ben tutmasına yardım ettim. İçine baktı, baktı, kaseyi ters çevirmek istedi. Tabii tadına bakmadan tüm yoğurdu yere boca etmesini istemediğim için engelledim :) Elini tutup yoğurda dokunmasını sağladım, hoop elini ağzına götürdü ve şapır şapır yaladı. Ne yüzünü buruşturma ne öğürme ne tükürme, hiçbir şey yapmadı. Birkaç kez daha aynısını yaptık, ben elini yoğurda batırdım, o elini ağzına götürüp parmaklarını yaladı, emdi. Güzel bir tanışmaydı. Velhasıl bence yoğurdu sevdi :)  Darısı diğer gıdalarımıza!

2 yorum:

  1. Afiyet olsun minnoşuma, kaşıkla da yesin bence :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün kaşıkla da verdim. Kendi minik kaşığıyla 5 kaşık yedi. İlk seferinde yüzünü buruşturdu ama diğer kaşıkları normal yedi. Bakalım devamı nasıl olacak? Ayy çok heyecanlı valla! Bebişim büyüdü de, yoğurt yiyor! :)

      Sil