Lilypie Fourth Birthday tickers

30 Nisan 2014 Çarşamba

İkinci bir çocuğum daha olsa?

Ege doğmadan önce hep bir kızım olsun isterdim. Her kadın ister ya... Çocukluktan kalma bir şey sanırım. Giydirmek, süslemek, saçlarını yapmak filan için. Bencilce bir his biraz da. 

29 Nisan 2014 Salı

Yedikleri, İçtikleri

Ege'ye yaptığım yemeklerin bir kısmının küçük küçük tariflerini vereyim istiyorum, belki yararlanan kişiler olur. Gerçi çok matah tarifler değil, sıradan işte, herkesin bileceği türden şeyler ama olsun.

28 Nisan 2014 Pazartesi

Uyku uyku güzel uyku - 2.bölüm

Uyku konusu benim için hem zor hem de kolay bir konu oldu desem yeridir. Aslında iyice büyüyene kadar uyku değişken oluyor bir çocuğun hayatında, ya da konuyu kısaca "her an nazar değebilir"e bağlayım olsun bitsin...

27 Nisan 2014 Pazar

Bababababaaaaa!

Ege neredeyse bir aylık olduğundan beri anne diyor. Haa, bunu bilinçli yapmadığının farkındayım, tecrübeli anneler gülmesin lütfen :) Ama diyor işte. Ağlarken, oynarken, canı sıkıldığında bağırırken... "ınneeaaa" diye bağırıyor. Bazen de bayağı belirgin bir şekilde "annaeeaaaa" diye bağırıyor. Bana hitaben söylemiyor evet, o onun için bir nida sözcüğü ama olsun, insanın yine de hoşuna gidiyor.

26 Nisan 2014 Cumartesi

Dokuzuncu Ay

Ege’nin dokuzuncu ayı bitti. Dile kolay. Çarçabuk geçiverdi dokuz ay. Oğlum büyüdü, kocaman oldu. Emzirirken kucağıma sığmıyor artık. Eve ilk geldiğimiz günleri hatırlıyorum. Tüm boyu benim kucağım kadardı, tek kolumla tutabiliyordum rahatça. Hatta mecbur kaldığımda, o emerken tek kolumla onu taşıyor, diğer elimle kendime su koyuyor yemek yiyor veya bilumum işler yapabiliyordum. Şimdi iki elimle bile zor taşıyorum. Maşallah oğluma! :) 

15 Nisan 2014 Salı

Düzen Annesi Sıkıcı mıdır?

Bazen çok kuralcı, titiz, programcı kısaca sıkıcı bir anne ve kadın olduğumu düşünüyorum. Başka insanlar bazen böyle hissettiriyor. Ama son zamanlarda okuduğum bir kitap aslında hiç de öyle olmadığımı anlattı bana. Rahatladım :)

14 Nisan 2014 Pazartesi

Ege'nin 8.Ay Beslenmesi

Her ay yeni gıdalar ekleniyor listemize. Bu ayın başında doktora kontrole gittiğimizde balık hariç yediğimiz her şeyden tuzsuz ve şekersiz olmak kaydıyla verebileceğimizi söylemişti.  

Son günler...

O kadar bir yoğunluk, o kadar bir yorgunluk içerisindeyim ki... Neden bilmiyorum. Yani biliyorum da, sebepler hep aynı ve bundan sonra hayatımda hep var olacak sebepler. İşte yoğun çalışma, ardından pert vaziyette eve dönüş,

10 Nisan 2014 Perşembe

Bebeğime Mektup 3 - Güzel Bebeğim

Canımın içi! Günler öyle hızla akıp geçiyor ki. Günün telaşına kapılıp, hızlıca yaşayıp tüketiyoruz her şeyi. Sen çok hızlı büyüyorsun oğlum. Mini minnacıktın, şimdi kocaman bir bebekmişsin gibi geliyor. Oysa hâlâ küçücüksün. Bunu önümüzdeki günlerde, yıllarda daha iyi anlayacağıma eminim.