Lilypie Fourth Birthday tickers

30 Eylül 2014 Salı

Ben mi manyaklaştım, annelik mi böyle birşey?

Hamile kalmamla birlikte bende bazı korkular peydah oldu. Daha önce aklıma bile gelmeyen şeyler. Herkeste olur mu yoksa ben mi manyaklaştım bilemedim. 

29 Eylül 2014 Pazartesi

Oral dönem ne zaman bitecek?

Bebeklerin ilk yaşında oral dönemde olduklarını ve bu dönemde herşeyi ağızlarıyla tanımaya çalıştıklarını hepimiz biliyoruz. Ayrıca bir de emme içgüdüleri var. Bu sebeple önce anne memesi/biberon/emzik olmak üzere, keşfetmelerini takiben elleri, ayakları ve sonra da oyuncaklarını ağızlarına götürüyorlar.

23 Eylül 2014 Salı

Bezsiz bebek değil ama lazımlıklı bebek

Uyarı: Yazı, çok sayıda çiş ve kaka kelimesi içermektedir, midesiyle sıkıntısı olanların okuması önerilmeyebilir. :)

Ege'ye hamileyken bezsiz bebek diye bir kitabın adını duymuştum. "İlerde alınacaklar listesi"ne ekledim ama ne zaman alıp okumam gerektiğini eklememişim ki, bir şekilde ihmal ettim kaldı. Ama bir sosyal medya grubundan biraz biraz okuduklarımla, annelerimizden duyduklarımla falan, ucundan kıyısından bu işe bulaştım.

20 Eylül 2014 Cumartesi

Ege'nin 1 yaş doğumgünü partisi

Ege'nin yaşını doldurduğu günlerde anneannesi çok ciddi ve ağır bir ameliyat geçirmişti. O yüzden parti işleriyle uğraşamadık, canımız da istemedi doğrusu. Sağlık daha önemli, hele bir atlatalım şu günleri, partiyi sonra da yapabiliriz dedik, öyle de yaptık. Çok şükür anneanne o kötü hastalığı atlattı, biz de parti organizasyonunu yaptık.

19 Eylül 2014 Cuma

Son günlerde...

Bir haftadır izinliyim. Bakıcımız izin kullanmak istediği için ben de izin aldım ve oğlumla evde başbaşa vakit geçireyim dedim. Ama şansa bakın ki, hasta oldum :(

18 Eylül 2014 Perşembe

Ondördüncü Ay

Ege'nin hayatında on dördüncü ay geldi çattı (Hatta geçti bile). İnanılmaz derecede hareketli, kıpır kıpır bir ay geçti. Gelişimi gözle görülür bir şekildeydi. Hem fiziksel büyüme, hem dil gelişimi, hem de yeteneklerinin geliştiği bir ay oldu.

13 Eylül 2014 Cumartesi

Yedikleri İçtikleri

Yeni bir tarifler yazısı yayınlamanın zamanı geldi de geçti bile. Ege'nin yedikleri 1 yaşını geçtiği için çok hafif tuzlu olabiliyor, o yüzden bazen ona özel yemek pişiyor bazen de bizimle aynı yemekleri yiyebiliyor. Son aylarda denediğim ve Ege'nin severek yediği tariflerden bazıları aşağıda. Bu tariflere tuz katarak 1 yaş üstü, tuz katmadan 1 yaş altı bebeklere yedirebilirsiniz. Tabii 1 yaşını geçen bebeğinize her yemeğinde illa da tuz vermek zorunda değilsiniz. Ben bazı yemeklerine katıyorum bazılarına katmıyorum. Ege de tuzsuz yemeye alıştığı için onları daha rahat yiyor açıkçası.

5 Eylül 2014 Cuma

Benim anneliğim

Anneliğimin bir yılı geride kaldı. Bu bir senede çok şey öğrendim, çok fazla güzel şey ve çok fazla yorucu şey yaşadım. Aslında anneliğe son 1 yılda başladım demek doğru olmaz, hamileliğimi öğrendiğim andan itibaren anne sayılırım. Çünkü herşey o zaman başladı…