Lilypie Fourth Birthday tickers

10 Temmuz 2013 Çarşamba

Gebelik Günlüğü, 38.Hafta

İşte şu yanda gördüğünüz, sivri mi sivri bir 38.hafta göbeği! Haftaiçi şiddetli bir diare atlattığım için almış olduğum 10,5 kilonun 1 kilosunu vermişim. Şu an itibariyle, başlangıçtan itibaren 9,5 kilo farkım var.

Bu hafta doktor kontrolümüzde yine önce NST'ye bağlandım ve bebişin kalp atışlarını izledik, benim de kasılmalarımı. Şiddetli 2 kasılma oldu arka arkaya. Fakat bebişin bunu umursamadığını gördük, hiç stres yapmadı kendisi. Pozisyonunu değiştirmiş, yüzü artık sırtıma bakıyormuş, poposunu bana dönmüş. Yerim ben o popoyu! :)  Boyu 49 cm ve ağırlığı da 3270 gram olmuş. Doğuma kadar sanırım 50 cm'yi geçer ve ağırlığı da 3400-3500 gram gibi olur. Umarım yani :)

Yaramaz kuzu, kordonunu boynundan çekmeyi becerememiş, hâlâ boynuna dolanık şekilde duruyormuş. İçerde de hareketliliği sürüyor, inşallah daha da fazla dolamaz o kordonu boynuna. Şimdilik önemli bir sorun yok dedi doktor.

Bebiş özellikle son 1 aydır filan, -aşağıya yöneldiği için ve ağırlaştığı için sanırım-, kalça kemiklerime epey baskı yapıyor. Özellikle sol kalça kemiğimde (kalça çıkığı ameliyatlarımın olduğu taraf) ayaktayken veya yürürken ya da yattığım yerde dönerken, bıçakla oyarmış gibi bir acı hissediyorum. Hemen ne yapıyorsam durmam gerekiyor. Sonra da sanki hani 'damar dama üstüne geldi'  deriz ya, onun gibi oluyor ve tüm bacağıma yayılan bir uyuşma oluyor, kıpırdayamıyorum. Birkaç dakika sonra geçiyor. Doktor ameliyatlı tarafımda böyle şeylerin olmasını normal buluyor, bebek ağırlaştığı için kemiğe ve damarlara baskı yapıyormuş. Umarım doğumda bir sorun çıkmaz. Doktorumuz "Kalçada dejenerasyon riski var. Doğum esnasında duruma bakıp ikinizin de en sağlıklı şekilde doğumu atlatmanızı sağlayacağız" dedi.

Şimdilik bizde durum bu. Ufaklığın keyfi yerinde görünüyor, umarım yerindedir :)

Haftaya görüşmek üzere!



2 yorum: