Lilypie Fourth Birthday tickers

20 Eylül 2014 Cumartesi

Ege'nin 1 yaş doğumgünü partisi

Ege'nin yaşını doldurduğu günlerde anneannesi çok ciddi ve ağır bir ameliyat geçirmişti. O yüzden parti işleriyle uğraşamadık, canımız da istemedi doğrusu. Sağlık daha önemli, hele bir atlatalım şu günleri, partiyi sonra da yapabiliriz dedik, öyle de yaptık. Çok şükür anneanne o kötü hastalığı atlattı, biz de parti organizasyonunu yaptık.

Parti ile ilgili şeyleri kendim yapmak istiyordum ama bir yandan da nasıl fırsat yaratacağım bilmiyordum. Bu esnada sevgili arkadaşım Gizem sağolsun, "Ege'nin doğumgünü partisi süslerini ben yapayım mı?" dedi. Ben de olur dedim tabii ki, ne diyeyim? Şamda kayısı :)
Parti için çok beğendiğimiz bir mekanı seçtik. Hem bizim için anlamı özel olan bir yer, hem de İzmir sıcağında ağaçlıklı, yani gölgeli ve esintili serin sayılabilecek bir yer: Yeşilköşk! Yani evlendiğimiz yer! Bence çok romantik ve özel oldu, çünkü düğünümüz bu köşkün bahçesindeydi ve bebeğimizin ilk yaşını da burada kutladık. :)
Partinin teması tabii ki Ege'nin çok sevdiği, görünce kahkahalar attığı bir Baby tv karakteri olan Tulli idi. Buna babasıyla birlikte birkaç ay önceden karar vermiştik. Öncelikle, ben yandaki basit tasarımı yaptım ve bunu bir tişörte bastırdık. Ege görünce tabii ki bayıldı.
Ortam süslemesi için renkli sevimli bir 1 yaş banner'ını satın aldık, kendimiz tasarlayıp basmakla uğraşacak vaktimiz yoktu. 1 yaşındayım yazılı renkli balonlar aldık. Ege pek çok bebek gibi balonları çok seviyor. Ama onları öyle bir tutuyor ki, avuçlamaya çalışıyor, eh önünde sonunda da patlatıyor. İşin ilginç tarafı, balon patlayınca korkmuyor. Eeh deyip arkasını dönüp gidiyor ya da yeni bir balona saldırıyor. Ağaçlara tutturduğumuz balonlara, parti boyunca ya babasının ya da amcasının kucağında kafa atmaya bayıldı. Sonra da birkaç tanesini avuçlayıp patlattı.


Pastamız İzmir'in köklü pastanelerinden biri olan Jocelyn'dendi ve gerçekten çok güzeldi. Joel Hanım sağolsun çok özenmiş, Ege'nin sevdiği karakterleri aynen yapıp pastaya kondurmuş :) Tabii ki başkahraman Tulli (salyangoz), yanında da diğer en sevdiklerimiz Henry (kedi) ve Oliver (maymun). Pastanın üstü badem ezmesiyle kaplanmıştı ve bence şeker hamurlu pastalardan çook daha güzeldi. Tamam şeker hamuru çok cici duruyor ama ben tadını hiç sevmiyorum açıkçası, kenara ayırıp yiyemiyorum. Ama bunu herkes bayılarak yedi doğrusu :)
Pastanın üzerindeki mumu üflemeyi elbette bilmediğinden, Ege'nin yerine biz üfledik. İyi ki doğdun şarkısını söyledik. Şarkıyı ilk defa duyduğu için çok şaşırdı Ege. Etrafına ve bize baktı, hoşuna gitti, mutlu oldu miniğim. Sağlıklı, çok mutlu, sevgi dolu nice nice güzel yıllar yaşaması dilekleriyle kestik pastamızı.
Pastasından tek bir lokma bile yemeyen bir çocuk olarak (vallahi ben vermeye çalıştım, hatta ağzına aldı da bir lokma ama tadını beğenmeyip tükürdü, e çocuk öyle tatlara alışkın değil ki, büyüyünce de az ye çocuuum diyeceğiz muhtemelen) amcasıyla çimlerin üzerinde top oynamaya girişti. Erkek çocuğu işte :)
Amcayla koşmalar, yarışmalar, top ve balon oynamalar derken epey bir enerji harcadı, çok eğlendiler birlikte.
Ellerine sağlık Gizem'ciğimin, gelen misafirlerimize anı olarak vermek üzere keçeden keseler hazırladı elleriyle. Bu tip minik hediyelere erkeklerden çok kadınlar ilgi gösteriyor ve saklıyor diye keseleri kadınlara vermeyi düşündüm. Kocaları da idare etsin ne yapayım ;) Bu yüzden keselerin içine minik el kremleri koyduk, üzerine de Tulli resmi ve "EGE 1 yaşında" yazılı etiketler yapıştırdık. Yani Gizem yapıştırdı ;) 1 yaşındayım yazılı resim çerçeveleri almıştık, onların içine Ege'nin sevdiğim bir fotoğrafından çoğaltıp yerleştirdi Gizem, çerçeve aynı zamanda magnet, ben benimkini buzdolabımıza tutturdum bile! Bir de gelenlere teşekkür notu hazırlamak istedim. Ege'nin renkli boya ile el izini bir karta baskı yapacaktım güya ama Ege istemedi. Elini boyayıp hazırladığımda sıkıca (benim açamayacağım şekilde) bir yumruk yaptı ve asla açmadı. Böylece karta el izini basamadık ama başparmağının izini bastık. Onda sorun çıkarmadı kendisi :)
Herşey çok güzel oldu. Tabii ki parti yapmak şart değil ama tatlı bir anı oldu bence. Ben doğumgünlerine çok önem veririm. En sevdiğim özel gündür, çünkü kişiye özeldir. Hele de oğlumunki olunca, en en özeli. O yüzden, özellikle de ilk doğumgününü mutlaka yakın arkadaş ve akrabalarımızla kutlamak istedim. İyi ki de yapmışım. Ege için de çok tatlı bir anı olacak bence.
Daha nice nice çook güzel yılların olsun canım oğlum! Tek dileğim, hayatta hep istediğin gibi yaşaman, çok mutlu olman! Canımın içi, iyi ki doğmuşsun!

5 yorum:

  1. Keşke biz de olabilseydik:((. Çok güzel olmuş partisi :)))

    YanıtlaSil
  2. nice nice güzel yılları olsun Ege paşanın inşallah :) sağlıkla-mutlulukla ve sizinle beraber tabii ki :) :)

    YanıtlaSil
  3. Musmutlu daha nice yaşları olsun Ege'nin.. Elifle beraber güzel güzel büyüsün kuzular :)

    YanıtlaSil