Lilypie Fourth Birthday tickers

2 Ocak 2015 Cuma

Biraz da benden yeni yıl dilekleri

Her yerde geçtiğimiz yılla ilgili iyi/kötü haberler ve yeni yılla ilgili güzel dilekler, yazılar var. Gazetelerde, köşe yazarlarının yazılarında, bloglarda, facebook'da twitter'da instagram'da, telefon mesajlarımızda, whatsapp'ta.... Her şey iyi hoş. 2014'ün rezilliklerine üzülüyoruz ve inşallah bundan sonra böyle olmaz, inşallah 2015 güzel geçer şöyle böyle diyoruz. Tüm bunları, 2013'ü uğurlayıp 2014'ü karşılarken de söylemiştik. Maalesef pek çoğu olmadı. Yine mi olmayacak acaba dilekler?...

Kadın cinayetleri mesela. İş (kazaları demeye dilim varmıyor, resmen cinayet hepsi) cinayetleri, madenlerde, tersanelerde yitirilen canlar, okul sırasından gözaltına alınan gençler, çocuklar, işini yapıp doğruları araştırdı yazdı söyledi diye yıllarca hapiste tutulan gazeteciler...hepsi devam edecek mi? Ya üst kademelerde konuşlanmış hırsızlar, soysuzlar, arsızlar devam edecekler mi yalanlar söylemeye? Seni beni, çocuğumuzun yanında olabilecekken, binbir zorlukla çalışıp para kazanmak zorunda bırakan ve sonra da ödediğimiz vergileri büyük bir yüzsüzlükle oğullarına sıfırlatanlar, ülkemizin satılmadık toprak parçasını, limanını tersanesini bırakmayan hadsizler, devam edecekler mi aynı hadsizliklere? Umarım hayır ama umut yetmiyor işte. Maalesef evet, soruların cevapları, evet devam edecek herşey aynı 2014 ve öncesinde olduğu gibi.

Karamsar bir yazı yazmak istemiyorum. Niyetim kimsenin de moralini bozmak değil. Ama durum esasen bu. Hepinizin de bildiği gibi.

Ancak kişisel dilekler kabul görebilir belki bu durumda. Sağlık. Sevgi. Mutluluk. Oğlum, sevgilim, ailem, yanımda olsun, sağlıklı olsun, mutlu olsun. Huzur olsun hayatımızda, sevgi olsun. Ha bir de, biraz para da olursa hiç fena olmaz. Belki piyangodan falan çıkar bir gün. Ya da şimdiye kadar hiç tanımadığımız Mısır'da yaşayan bir amcamızdan falan yüklü bir miras kalır, neden olmasın? ;) Bir de işimde mutluluk ve huzur diliyorum bu sene. Eğer piyangodan veya şu Mısır'lı amcadan para gelmezse, çalışmaya devam etmek zorunda olacağım kesin :( O yüzden, insan ilişkilerinin yormadığı, sakin, huzurlu, hakettiklerimi alabildiğim, (ülkede adalet yok, şirkette nasıl olsun?!?) hiç değilse eskisine göre daha adil bir iş hayatı istiyorum bu sene. 

Tabii, blog oğlumun. Esas onun için dilek dilemem gerekir burada. Onun için, önce sağlık sağlık sağlık. Sonra da annesi ve babasıyla geçirdiği daha çok zaman. Bizlerle güldüğü, eğlendiği, mutlu olduğu daha çok zaman. Hep daha çok sevgi. Hep daha çok mutluluk. Başka ne istenir ki?

3 yorum:

  1. evet bolca gülücük, bolca sarılmalı, bolca keyifle gezmeli bir yıl olsun .. yavrularımız neşeyle bir yaş daha büyüsün

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amiiinnn! Evet Aslı'cım gezmeyi nasıl unutmuşum, tabii ki bir de gezmeli bir yıl olsun ;)

      Sil
  2. amin canım amin........

    YanıtlaSil