Lilypie Fourth Birthday tickers

20 Aralık 2013 Cuma

Mama Sandalyesi

Dün, yani 19 Aralık günü Ege ilk defa mama sandalyesine oturdu! Onun hayatında bir ilk daha. İnsanlık için küçük ama bizim ailemiz için büyük bir adım :)

Eşim dün işe gitmedi, evden çalıştı öğlene kadar. Öğleden sonra da gezmeye diye çıktık, hava çok güzeldi, güneşliydi. Arabamızla çok geziyoruz, her yere gidiyoruz. Ama yaya olarak sadece evin yakınlarında geziyorduk. İlk defa anne-baba ve Ege yaya olarak (Ege'nin hala bir puseti yok) şehir merkezine gittik :) 
 
Oğluşum dışarda açık havada gezmeyi zaten çok seviyor. Ağlasa susuyor, huzursuzsa mutlu oluyor gülüyor dışarda. Uykusu gelince sling'de uyuyor. Zaten hep sling'le çıktığımız için onun en sevdiği yer, yani kucakta gezmiş oluyor. Bu sefer uzun gezeceğimiz için benim taşımam zor olur diye babaya bağladık sling'i ve tam 5 saat dışarıdaydık. Babasının koynunda sling'inde önce yarım saat, dönüş yolundayken de 1 saat uyudu Ege oğlan. Uyku problemimiz olmadı yani. Biz de pratik bir şekilde sevgilimle her yere elele yürüdük, eskisi gibi :) Bir resim sergisi bile gezdik. Puset olsaydı, bu kadar rahat dolaşamazdık dedik. Puset, gezintiyi hantallaştırıyor. Ama Ege daha da ağırlaştıkça mecbur kalacağız sanırım, çünkü o kadar uzun saatler boyunca sling'de taşımak, baba için bile olsa zor.
 
Öğle yemeği için gittiğimiz restoranda eşim kapıda "mama sandalyeniz var mı?" diye sordu ve evet cevabını alınca girdik içeri. Benim hiç mi hiç aklıma gelmemişti o ana kadar. Ama kocacım, "ben daha buraya gelmeden düşünmüştüm, o yüzden seni buraya getirdim" dedi. Mama sandalyesi geldi, ben ıslak mendillerle temizledim ve Ege'yi oturttuk. O da ne? Bizimki bayıla bayıla oturdu. Hem de çok düzgün ve dik bir şekilde oturabildi. Hiç bu kadar düzgün oturabileceğini düşünemezdim çünkü evde pek öyle oturtmuyoruz. Yastıklara yaslıyoruz hafif eğik bir şekilde, öyle duruyor bazen (45' açıyla diyelim). Onu öyle görünce o kadar sevindim ki anlatamam! Bizim için yeni bir dönemin başlangıcıydı bu. Oğlum mama sandalyesine oturdu! Evet, oturdu! :) Demek ki hakikaten artık katı gıda almaya hazır, büyümüş bir bebek benim oğlum!

5 yorum:

  1. amaaaan yerim onu ben! :) ben de hevesle arin'in oturmasını bekliyorum sanki karşılıklı kahve keyfi yapacaz neden bu kadar hevesliyim bilmem! :) oğlumun aceleci babası sandalyeye monte edilen bi koltuk sipariş etti bugün geldi ay nası güzel iyice heveslendim adaş yaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tam yemelikti sahiden :) insan çok hevesleniyor ama haklısın. bizim evimiz çok küçük o yüzden gerçekten kullanma zamanı gelmeden bişey alıp kenara koyamıyoruz. yoksa ben de her bişeyini alırdım valla şimdiden :)

      Sil
    2. bizim evde küçük yani daha doğrusu kullanışsız..yaza büyük eve geçme planı var koccamın...artık daha neler alır bilemiyorum?! :)

      Sil
  2. Mama sandalyesine oturan o minik tatlı, boncuk gözlü yaratığı yerim ben :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hehee bi de o boncuk gözlerle etrafa bakınırken görecektin sen onu :) acayip sevimliydi :D

      Sil