Lilypie Fourth Birthday tickers

13 Kasım 2014 Perşembe

Bebekler Hasta Olmasın

5 gündür hasta Ege. Bir türlü iyileşemedi. Yani tamam böyle hasta olduğunda hemen birkaç günde iyileşmesini beklemiyorum hemen, doktorumuz da "öksürüğü en az 1-2 hafta sürer" demişken. Ama en azından iyiye gidiş bekliyorum. Yavaş da olsa düzelmeye doğru bir adım. Bana mı anne olduğum için öyle geliyor bilmiyorum ama 5 gündür iyileşme göremedim ben. Sadece ilk güne göre kalan 4 gün daha iyi gibi. Bebekler hasta olmasın.
Çok şükür ki mühim bir hastalık değil. Şiddetli soğuk algınlığı dedi doktor. Birinden mikrop kapmış işte. Olabilir. Bebek bu. Ama ne ağrısını ne acısını söyleyemiyor. Sadece gözümün içine bakıp "canım acıyor anne, kurtar beni" diyen gözlerle çılgınca ağlıyor. Bu da beni kahrediyor.

Çocukken o kadar çok hasta olurdum ki. Hayatım hastanelerde geçti. Bi hastane kokusu vardır ya hani, ilaç kokusu gibi dezenfektan kokusu gibi, işte şimdi bile öyle kokan hastanelere gidemem, midem bulanmakla kalmaz, anında depresyona girerim o koku yüzünden. O kadar çok gittim hastaneye yani. Tabii insan bilemiyor, doktora "Hangisi daha çabuk iyileştirir, ilaç mı iğne mi? İğne yapın o zaman" diyen ufacık çocuğunun, insanın kalbinde ne acılar yarattığını (evet bu diyalog 5 yaşındaki bana ait, hayatım boyunca 300-350'den fazla iğne yemişimdir, en az yarısı penisilin olmak kaydıyla). Zavallı annem, gecelerce başımda beklemişti, nefes alabiliyor muyum diye. Uyanır, nefes alamıyorum diye ağlardım ve kimbilir ben öyle ağlarken annem neler çekerdi, anlamazdım tabii ki. 

Ama işte canından bir parça, burnu tıkalı, nefes alamazken ve bu yüzden uyuyamazken, çare arar gözlerle sana bakarak katılırcasına ağlayınca, için parçalanıyor ve o zaman anlıyorsun, annelerin çocuklarına neden "sana geleceğine bana gelsin" dediğini...

Bebekler hasta olmasın...

5 yorum:

  1. canım çok çooook geçmiş olsun :( umarım en kısa zamanda iyileşir Ege paşa. cidden çocuklara bir şey olsa bize bin bir şey olmuş gibi oluyor değil mi? onlara gelmesin yeter ki...
    ben de çok yedim o penisilinlerden. en az ayda bir hasta olurdum :( sonunda da penadur vardı. güya uzun süreli koruma. bir ay sonra tak yine boğazlar şişerdi....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Gülin'cim. Bugün daha iyi, pişiği de azaldı. Ben de aynen, her hastalıkta da penisilin yerdim. Ama sonunda ne oldu? Aslında alerjik olduğum ortaya çıktı! Meğer grip değil, alerjikmişim. Bi de yıllarca alerji tedavisi gördüm! :)

      Sil
  2. Aynen, o kadar çok diyorum ki sana geleceğine bana gelsin diye. Çok geçmiş olsun :( en kısa zamanda iyileşsin insallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Vallahi Ege doğduğundan beri annelerin ninelerin lafları hiç ağzımdan düşmez oldu :) Ege daha iyi gibi. Bugün 1 hafta oldu, ancak işte...

      Sil
  3. Geçmiş olsun Pelin. Burun tıkanıklığı için Coldmix i tavsiye ederim. Yastığına birkaç damla hemen burun açıyor. Geçen hafta Boncuk da ben de hastaydık. Kendim de denedim Boncuk da çok rahat etti. Biraz da buhar makinesine damlattık. Geceler normal geçti. Bulana, satana, alana, getirene, götürene çok dua ettim :))

    YanıtlaSil