Lilypie Fourth Birthday tickers

11 Ocak 2016 Pazartesi

Bana Sıvıl

Ege, son günlerde iyice papağan gibi oldu. Artık ne dersek tekrar ediyor, hafıza tertemiz tabii, ne öğrense anında kapıyor! Pek çok kelime kattı böylece kelime haznesine. 



Bir de bana düşkünlüğü arttı son zamanlarda yine. Annesiz hiçbir yere gitmiyor. Ben evdeyken onun yanında, aynı odada vs değilsem kıyamet kopuyor. Hemen "enne gey" meali dememe gerek var mı bilmiyorum, 'anne gel' diyor çocuğum. Bir ara bana nene falan diyordu, sonra düzgünce anne demeye başlamıştı. Bugünlerde yine bozdu, enne diyor. Ama çook sevimli söylüyor, duymanız lazım :)

Sevgisini mi göstermeyi öğrendi, yoksa sevgi ihtiyacı mı arttı da böyle yapıyor bilmiyorum. Son bir haftadır falan, gelip gidip bana sarılıyor. Yabancı bir ortamdaysak, bizim evde ama misafirler varsa, onaylatmak istediği birşey yaptıysa (övgü bekliyorsa) veya bir oyununda herhangi bir şekilde sevgisini, heyecanını paylaşmak istiyorsa hemen bana gelip sarılıyor ve bana da "enne sıvıl" diyor, meali 'anne sarıl'. En ufacık elini kolunu ayağını bir yere çarpmada, hatta dokundurmada diyebilirim, gelip "uf" diyor, bana uzatıyor. Meali, 'acıdı öp'. 

Geceleri yatarken, birlikte yatağına uzanıyoruz, o sırtını bana iyice yaslıyor (arada neredeyse 1 cm bile kalmadan, iyice yapışıyor), ben de ona sarılıyorum. Genellikle böyle uyuyor. Ama işte, son günlerde hemen o şekilde yatıyor ve "bana sıvıl" diyor, sarılıyorum annecim diyorum ama tekrar ediyor, "sıvıl sıvıl enne sıvıl bana". Sarıldım bebeğim diyorum elimi iyice sıkıyorum, hissetsin sarıldığımı diye. "Sıvıldımm" diyor ve uyuyor :)

İşte bugünlerimiz böyle pek bir sevgi pıtırcıkları şeklinde, öpüş kokuş geçiyor. Ben mest oluyorum. İyi ki doğurmuşum ben bu kuzumu yahu! :)


8 yorum:

  1. erkek çocuklarının bu sıvılları hiç bitmiyor 10 yaşında oğlum ama hala sarmaş dolaş uyuruz :) kız ise babacı hep baba ile sarmaş dolaş :)) iyiki varlarrrr ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaaaa öyle mi diyorsun yaşasın o zaman :)

      Sil
  2. ben de sıvılırım ona yaaa :) arin de böyle, gel oğlum sarılalım diyorum o an ne yapıyorsa bırakıyor koşa koşa gelip sarılıyor :) ben mest tabii..ahh çok özledim bak yaa....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayy ne güzeller! işte biz bunun için doğurmadık mı, sevgi öpmek sarılmak mıncırmak hayat böyle güzel :) (çok şükür çok!)

      Sil
  3. Hayattaki negatiflikleri o sıcaklık sanki bir an yok ediyor.. yaşama sevincim benim o sarılmalar... maaşallah size de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolasın Aslı'cım size de maşallah kubi'yle :)

      Sil
  4. Bizim kız da böyle :) İşi gücü "sarııııl" hatta sarılırken bile daha "hızlı" sarıl diyor :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen aynen! Zaten sariliyorken yine sarıl diyor. Komik bunlar yahu :))

      Sil