Lilypie Fourth Birthday tickers

29 Haziran 2013 Cumartesi

Ege

Oğlumuzun ismi nihayet belli oldu: EGE

Gebeliğimin başından beri isim düşünüyoruz, bu akşama kadar, neredeyse 8 aydır yani, bir türlü kesin bir karar verememiştik. Çeşitli alternatifler dolaşıp durdu 8 ay boyunca. Ve bu alternatiflerden tekrar tekrar vazgeçip yeniden gündeme aldığımız isimler oldu. İlk başlarda öne sürdüğümüz onlarca kriterden 8 ay sonunda eser kalmadı desem yeridir (gerçi benim kriterlerim hala geçerliydi, eşim vazgeçti kendi kriterlerinden). Ben, "2 heceli bir isim olsun ve anlamı negatif birşey içermesin" istiyordum. Eşim ise "3 harfli olmasın, tek heceli olmasın, Türkçe kökenli olmasın (Farsça veya doğu kökenli isimleri beğeniyordu), çok rastlanan bir isim olmasın, vs vs" daha pek çok şey istiyordu. İkimizin birden beğendiği bir isim bulmak da, bu koşullar altında epey zordu tabii. Hatta kendi aramızda "bari bebek doğunca yüzüne bakarak karar verelim" filan demeye başlamıştık. Arkadaşlarımız ise, "bu gidişle bebek 15 yaşına gelince bir kahramanlık yaparak kendi ismini kendisi alacak" diye takılıyorlardı.

Bu akşam, en sonunda bebğimizin ismini kesin olarak belirlemeye karar verdik ve 3 alternatif isim belirledik. Eşim göbeğime ağzını dayayarak 1.ismi bebeğe sordu. Göbeğim belli belirsiz kımıldar gibi oldu. 2.ismi sorunca yine aynı şekilde kımıldar gibi yaptı. 3.ismi sorunca ise bebiş resmen içerde bisiklet sürer gibi tekmeleyip göbeğimi 5-10 santim yükseltti. Sonra tekrar aynı soruları tekrarladık göbeğimdeki yavruya. Ne oldu dersiniz? Evet, isim sıralamasını değiştirdiğimiz halde yine 2 isme tepki vermeyip Ege ismine çıldırdı. Böylece (gözümle görmesem inanmayacağım bir şekilde) bebiş ismini kendisi seçmiş oldu. Bebek doğmadan ona sorarak isim veren ilk anne-baba da biz olmuş olduk sanıyorum dünya üzerinde :)

2 yorum:

  1. ahahahhaa! alemsiniz! :) yahu bi de bize çatlak diyolar! biz de oyuncak, yemek vs. alırken soruyoruz düdüğe "eyy düdük beğendiysen bi kere vur!" diye! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahaaa o da iyiymiş :) biz sormamıştık şimdiye kadar ama sorsak demek ki fikrini beyan edecekmiş :) neyse artık herşeyi sorucaz biz de :)

      Sil