Lilypie Fourth Birthday tickers

10 Haziran 2014 Salı

10.Ay gelişimi

Ege bu ay çok güzel şeyler yaptı. Bir sürü ilk yaşadı. Onları zaten diğer postlarda yazmıştım (burada, burada ve burada).

Ayakta durmayı ve yürütülmeyi çok seviyor. Emeklemeye çok az yüz verdi, birkaç gün sadece. Sürekli yürüsün, koşsun, ayakta dursun istiyor. Kucağımızdayken kendini aşağıya atıyor, yerdeyken 'beni alııııın!' hareketleri ve çığlıkları, ama aslında tek derdi yürütülmek! :)
 
Kendi kendine bir şeyler yemeye bayılıyor. Biz yemek yerken illa ona da yediğimizden vereceğiz ve o kendi kendine kemirecek. Yoksa kıyamet kopuyor :)
 
Önceden bir nesneyi uzaklaştırmak istediğinde fırlatmayı bilmiyordu. Eline alıp parmaklarını açıp nesneyi elinden düşürüyordu. Tabii nesnenin uzağa gitmemiş olduğunu görünce bu hareketi tekrar tekrar yapıyordu. En sonunda sinirlenince ben alıp uzaklaştırıyordum. Şimdi eline alıp fırlatmayı öğrendi. Böylece tek harekette istemediği şeyden uzaklaşmaya başladı.
 
Ellerini ses çıkaran bir zemine vurmaya bayılıyor. Bazen bizim elimize kolumuza bacağımıza, bazen de yere (halısız zemine) veya bir masaya. Arada önüne süs niyetine alınmış küçük bir darbukamız var onu veriyoruz, ona vurup ses çıkarıyor. Ama ne olursa olsun, eline aldığı bir şeyi sonunda hep ağzına atıyor. Buna darbuka dahil :)
 
En sevdiği şarkılar, Baby TV'den öğrendiğimiz bugün benim doğumgünüm ve sayılar. Biz de eşimle çok seviyoruz gerçekten bu şarkıları. Bir de tabii ki her zaman favorisi Paul Simon'dan "Diamonds on the soles of her shoes". Aylardır bu şarkıya bayılıyor ve hiç vazgeçmiyor.
 
Birkaç kez ayakkabı giydirmeye çalıştım. Ama kışın olduğu gibi şimdi de bundan hiç hoşlanmıyor. Sürekli iki ayağını birbirine sürterek ayağından atmaya uğraşıyor. Ve tabii ki bunu başarıyor :)
 
Ege'nin onuncu ay gelişmeleri böyle. Mutlaka unuttuğum, atladığım şeyler vardır. Her çocuğun gelişimi aynı olmuyor, Ege bazı şeylerde önde giderken bazı şeylerde de epey arkadan geliyor. O yüzden bebeğinizi internet sitelerindeki gelişim tablolarında yazanlarla kıyaslamamanızı tavsiye ederim. Her bebeğin kendine özgü bir gelişim eğrisi olduğunu unutmayalım. Sevgiler!

3 yorum:

  1. ay arin de vuruyo masaya falan :) küçücük elinden de iyi ses çıkarıyo bunlar yahu! hatta babası öğretmiş iyice, geçen ben mutfakta çorbasını hazırlarken bi gittim içeri ikisi de mama sandalyesine vuruyo, aras "o kadın buraya gelecek o kadar!" diye atarlanıyo sözde, arin de kahkaha atıyo! :) o kadın da benim! :)))

    maşallah ege'me!!!!!! :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "O kadın buraya gelecek, yemeğimi getirecek!!!" :))))))))

      Sil
  2. Keisnlikle katılıyorum kıyaslamalar hem bebek hem ebeveyn için negatif enerji... :)

    YanıtlaSil