Lilypie Fourth Birthday tickers

26 Şubat 2015 Perşembe

Ege için kitap listesi

Ege için pek çok kaynaktan kitap araştırıyorum. Kaynaklarım neler mi? Pek tabii ki tecrübeli anneler ve sağolsunlar bloglarında yazdıkları yorumlar. Bir de instagram elbette. Tabii bir de formal bir kaynağım var ki, onu bilmeyeniniz sanırım yoktur, BDK. Yani bir dolap kitap. Kitap kapakları Banu ve Yıldıray ile çekmecelerin, sosyal medyadaki yayın organı diyebilirim. Yeni doğandan 12 yaş üstü çocuklara kadar geniş bir yelpazede çocuk kitabı tanıtıyorlar. Açıkçası çokça faydalandığım bir site.

Annelik tecrübesi bakımından koca koca çocuklara sahip olmayan, mini mini bir Elif annesi, fakat anneliğin çok öncesinden beri  çocuk kitapları uzmanı Esra var bir de mesela. Onun kitap yorumlarını bir okusanız, öyle iştaha gelirsiniz ki, hemen o kitaplara anında sahip olup, yalayıp yutmayı istersiniz anlattığı kitapları. 

Tabii ki blog dünyası fenomeni, 2 çocuk annesi Blogcuanne Elif, bir diğer kaynağım. Onun kitap yorumları da son derece faydalı. Hem yetişkin hem çocuk kitaplarında hatırı sayılır bir diğer kaynağım ise günün çorbası Yeliz. Onun oğlu Arca'ya okuduğu, sevdikleri sevmedikleri bağımlı oldukları kitapları okumak ve hatta ufak notlar almak, en sevdiğim şeylerden biridir. Gayet iyi bir yönlendirici Yeliz de.

Bu kişilerin instagram hesaplarını da takip ediyorum. Ayrıca orada bir de kitapkurduanne hesabının sahibi anneyi takip ediyorum. Çoğunlukla güzel önerileri oluyor ve mutlaka her öneri fotoğrafının altında uzun ve güzel açıklamalarla kitabı tanıtıyor. 

Ege'nin kitaplığındaki kitapları aşağıda paylaşıyorum. Bunların bir kısmını listemden seçip ben aldım, bir kısmı ise hediye geldi. Ege için yaptığım alınacaklar listesini de paylaşıp, zaman zaman güncelleyebilirim. Belki sizlere de bir ufacık yerinden faydası dokunur.

Herkese bol kitaplı, eğlenceli keyifli günler geceler!











17 yorum:

  1. Her türlü TÜBİTAK kitabı ile Kültürlü Kurt, Limon Ağacının Şarkısı ve belki hatırlamadıklarım bizde var. Daha doğrusu bu zamana kadar kimseye vermediysem var. Bakayım, evdeyse istediğin zaman göndereyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa valla çok sevinirim. Ama acelesi yok bi zaman gonserirsin ya da geldigimde alırım ya da gelirken getirirsiniz falan.

      Sil
  2. off süper liste hatta listeler:)
    ama bazılarının yayınlarının olmaması üzücü:(
    kumkurdunu hala arıyorum ama iki yayınevi de artık basmıyor.
    keyifli okumalar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senden okuyup öğrendiğim bir sürü kitap var, sağolasın valla :)
      Ve evet bu kitapları not alıyorum da, bulamiycam diye ödüm kopuyo. O yüzden Ege'nin yaşı falan demeden bulduğumu alayım, ilerde okuruz, mantığındayım.

      Sil
  3. Harika bir yazı olmuş.. teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık süper olmuş. benim favorim şu aralar koyun russel ,köpekler bale yapmaz ve küçük vak vak uyku zamanı...zamanla umarım listeyi tamamlarız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa bak bi de küçük vak vak vardı yaa nasıl unutmuşum onu yazmayı! Kitaplığımızın son parçalarından. Koyun Russell'ın hastasıyım, acayip seviyorum. Köpekler bale yapmaz'ı henüz almadım, bakalım. Teşekkür ederim güzel sözlerin için :)

      Sil
  5. bir de sesini kaybeden papağan oskar ı bulamıyorum nereden aldın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de aramıştım bi ara ama kitapyurdu.com dan buldum oraya bakabilirsin.

      Sil
    2. teşekkür ederim...blogda kitap tanıtımı yapmak farz oldu. ilk koyun russell la başlayayım bari .bdk ya özendim.

      Sil
    3. teşekkür ederim...blogda kitap tanıtımı yapmak farz oldu. ilk koyun russell la başlayayım bari .bdk ya özendim.

      Sil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. Amanın o ben miyim? "Uzman" demeyelim de "okuyucu" diyelim, BDK'nın yanında ayıp olur :))
    Çok teşekkürler canııım Pelin..Ege ile haarika kitaplar keşfedeceğinizi düşünüyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BDK başka canım. Onun yeri ayrı senin yerin ayrı ;)

      Sil
  9. ya arin kitaplarla oynuyo sayfalarini ceviriyo hatta ustlerine bile cikiyo :) ama bi turlu ana ogul okuyamiyoruz..mesela ilgi gisterip resimlere bu ne gln demiyo....

    YanıtlaSil