Lilypie Fourth Birthday tickers

13 Eylül 2017 Çarşamba

Tatlı sözler

Uzun zamandır yazmıyor olmamın kötü yanı, Ege’yle ilgili pek çok şeyi unutmuş olmam :( Bu duruma gerçekten üzülüyorum ama şu anda yapacak bir şey de yok. O halde aklıma gelip de hiç değilse not ettiğim bir takım sözcüklerini buraya yazayım da, ilerde okuyup hatırlayınca neşemizi bulalım :)

Bu kadar düzgün konuşan, telaffuzu güzel hatta İngilizce telaffuzu bile çok düzgün olan bir çocuğun bile bazı kelimelere dili dönmeyebiliyor tabii. Misal, “lebleboğ” un ne olduğunu tahmin edebilecek olanınız var mıdır? Ege ilk söylediğinden beri hala lavaboya lebleboğ diyor :))) Ne alaka ben de bilmiyorum.

Bayrak gördü mü pek hoşuna gidiyor. Ben de bir gün yolda giderken bayrak görüp heyecanlanınca ona istiklal marşını söylemiştim. Çok hoşuna gitti. O günden sonra her bayrak gördüğümüzde bana “bayrağın şarkısını söylesene anne” diye söylettiriyordu. Sonra tabii benden duya duya ezberlemiş ve evde bakıcı ablasına söylemiş. O da bunun istiklal marşı olduğunu söylemiş. Ama bizimki onu “istekler marşı” diye algıladığından, bizim evde artık istiklal marşının adı “istekler marşı” :)))) Hatta babası ona İngiltere milli marşını dinlettiğinde, “bu da İngiliz istekler marşı dimi baba” diyerek olaya son noktayı koymuş oldu kendisi!

Çocukların algıları gerçekten çok masum dünyaya karşı. Büyüdükten sonra neden ve nasıl katil olabiliyorlar aklım almıyor :( Ege’yle Pasaport’ta dolaşırken Kantar Karakolu’nu gördü, (İzmirli’ler bilir meşhurdur) bu nedir diye sorunca karakol dedim. Ne işe yarar dedi, hani ambulanslar hastaneye gider ya, polisler de karakola gider dedim o anda, ne diyeyim. Bizim oğlan onu ne sansa? “Kara okul” :))) “Anne polisler kara okula gidiyor değil mi?” diye soruyor her seferinde, benim de o kadar hoşuma gitti ki bozmuyorum, evet oğlum diyorum. Büyüyünce öğrenecek zaten, şimdi bu sevimli algıyı yıkmak istemiyorum :)

Bir de dili dönmediği için yanlış söylediği sözcükler var ki, söylediğinde çok sevimli oluyor. O yüzden onları da düzeltmiyorum, nasıl olsa öğrenecek çünkü doğrusunu. Acele etmiyorum :)


Tahrana: tarhana çorbası


Çepke: kepçe

Saylangos: Salyangoz

Palalı: pahalı (bazı oyuncaklar için kullanıyoruz da, oradan)

Raratsız-raratlı: rahatsız-rahat

Vinibüs/minivüs: minibüs

Tramval: tramvay (bi de uzatıyor böyle tramvallll diye, halbuki tramvay demek daha kolay?)

Eeevette: elbette (ben kullanırken duymuş ve evet anlamınca kullandığımı anlayınca, kendince kelimenin evet olduğunu sanmış demekki :)

Pohvesör: profesör (cars 2 filminde var ya, profesör, oradan duydu)



Şimdilik not aldıklarım bunlar. Kimbilir daha neler vardı ya da olacak… Ben bayılıyorum çocukların bu konuşmalarına, sizde neler var? Yazsanıza :)


4 yorum:

  1. hahah arin de her şeyi düzgün söylüyor ama yuvarlak = yularvak onun dilinde :)

    tatlı ege'm benim izmirli oğlum benim..

    YanıtlaSil
  2. Ben de ara ara yazıp kendime mail atmışım :) bazen söylüyorum şöyle diyordun diye nasıl gülüyor hoşuna gidiyor :)

    YanıtlaSil


  3. Bebek Masajı Nedir - Nasıl Yapılır - Faydaları Nelerdir - Video - Teknikleri

    Bebek masajının önemi; bebek ve anne arasındaki duygusal bağlılığı ciddi bir şekilde arttırmaya yönelik mucizevi bir işlemdir. Bebek masajının teknikleri ni en iyi şekilde öğrendikten sonra, bebeğinize kaliteli masaj yapabilir, bu sayede çocuğunuzun kemik sağlığı ve uyku sorununa kısa süre içerisinde olumlu yönde etki sağlayabilirsiniz.

    Bebek Masajı Nedir - Nasıl Yapılır - Faydaları Nelerdir - Teknikleri
    Özellikle yeni doğan çocuklar da kemik kaynaması ve bu doğrultu da kemiklerin sağlıklı bir şekilde güçlenmesi oldukça önemli bir husustur. Bebekler doğmadan önce anne rahminde sıvı içerisinde bulunmalarından dolayı doğarken kemikleri güçsüz bir şekilde dünyaya gözlerine açarlar. bu nedenle bebek masajının faydaları bir hayli önemli bir konudur.

    Bebekleriniz için masaj yapmanın önemi büyük olurken aynı zaman da hangi ortam içerisinde ve ne zaman bebek masajı yapacağınız da bir o kadar önemli bir konu olduğunu kesinlikle unutmayınız.

    Bebeğinize masaj yapmaya karar verdikten sonra işe koyulup gerekli ortamı hazırlamanız ve bebeğinizi masaj yapmaya hazır duruma getirmelisiniz. Bebeğinize masaj yapmaya başladığınız zaman eğer huysuzlanıp ağlıyorsa; kesinlikle masaj yapmaya devam etmeyiniz! Bunun nedeni ise bebek ağlamaya başladığı zaman, yani istemediğini belli ederken annenin masaj yapmaya devam edip bebeği rahatsız etmesi, bebek ve anne arasındaki duygusal bağı zedeleyecektir.

    En uygun ortamı ve zamanı detaylı bir şekilde öğrenmenizi tavsiye ederken, aynı zaman da bebek masajı nasıl yapılır? ve bebek masajının faydalarının yer aldığı kaynak konuyu okumanızı da şiddetle tavsiye ederiz.



    Burada bulacaklarınız;
    Anne bebek arasındaki duygusal bağ, bebek masajı nasıl yapılır, bebek masajının faydaları nelerdir, bebek masajı yöntemleri gibi pek çok bilgiye rastlayacak ve videolu anlatımı ile kolayca pratik yapacaksınız.

    Kaynak Konu Linki: https://bilgeplatform.blogspot.com.tr/2018/04/bebek-masaji-nedir-nasil-yapilir-faydalari.html

    YanıtlaSil
  4. Pelin nasılsın? 1 senedir yazmamışsın bak :) Bir haber ver, sevgiler, mutlu yıllar!

    YanıtlaSil