Lilypie Fourth Birthday tickers

22 Kasım 2013 Cuma

Dört aylıksın, barfiks için biraz erken değil mi?!?

Ege dört aylık oldu da beşinci ayından gün bile alıyor. Dört ay bilgilerindeki eksiklikleri burada tamamlamak istedim. Hem dün sağlık ocağına gittiğimiz için hem de geçen post'ta bazı şeyleri yazmayı unutmuşum.

Aşılarını oldu oğluşum, ilk aşıda hiç ağlamadı sadece yüzü biraz ekşidi, hemen onu tekrar güldürmeyi başardım. Ama ikinci aşının ilacının yakıcı olduğunu söyledi hemşiremiz, nitekim iğne girdiğinde değil ama aşıyı zerk edince biraz ağladı Ege. Allahtan çabuk toparladık. Zaten sling'inde dışarda dolaşmayı çok seviyor, aşıdan sonra da hemen attım sling'ine, anladı ki gezicez (yürüyerek gitmiştik yürüyerek döndük, ona da gezme oldu) hemen sustu oğluşum. Akşam ateş olursa diye bekledim ama olmadı.
 
7700 gram ve 67 cm olmuş kendisi, bu sefer 1 kg dan az almış. Önceki aylar hep 1100 gram civarı kilo alıyordu. Ama doktor gayet iyi hiç sorun değil dedi. Her ay 1 kg almasını bekleyemezsiniz dedi, tamam dedim, n'apayım. 2 aydır sadece anne sütüyle beslediğim için kilo alımı konusunda biraz hassasım, bebeğime yetebiliyor muyum diye.

1 aylıktan beri günde 3 damla D vitamini alıyordu, bu aydan itibaren günde 8 damla demir ilacına başladık. Demir kaka rengini koyulaştırdığı gibi kıvamını da koyulaştırdı. Önceden açık sarı ve sıvıya yakın bir kıvamda oluyordu kakalar, sıvı olunca yapması daha kolay oluyor, çocuk da rahatlıyor böylece. Ama kıvam koyulaşınca biraz zor yaptı, umarım kabız olmaz. Eğer kabız olursa ilacı 4 damla sabah 4 damla gece olacak şekilde günde 2 doza bölebilirmişiz. Şimdilik bekliyorum.
 
Şimdi gelelim, önceki postta atladığımız Ege'nin dördüncü ay hikayelerine. Herşeyi yakalıyor tutabiliyor yazmışım da, tuttuklarını ağzına isabetli bir şekilde götürebildiğini yazmamışım. Altını değiştirirken ayaklarını yakalıyor ve ağzına götürmeye çabalıyor. Henüz başarılı olamadı ama yakındır :)
 
Elimizi (parmaklarımızı yani) tutarak oturur pozisyona gelmeyi başarıyor demiştim. Ama oyun halısının üzerindeki, oyuncakların asılması için yapılmış boru benzeri sert süngere asılı duran oyuncakları tutup çekerek de oturur pozisyona gelmeyi başarıyor. Yavrum, çocuğum barfiks çekmek için yaşın biraz genç değil mi? Bizimki aceleci çıktı :)
 
 
Resimde görülen şahsiyet, babasının deyimiyle, evimizin "Moğol Prensi". Tipe bakar mısınız, kel, yanaklar yanlara doğru sarkmış, gözler kaşlar yanlara doğru hafif çekik :)  Bir de ciddi ciddi makineye bakıp poz vermesi yok mu... Aşık oluyorum bu Moğol Prensi'ne! Eğer karşısında şebeklik yapmıyorsanız, özel olarak onu güldürmek için uğraşmıyorsanız, son derece ciddi bir şekilde yanınızda durur. Özellikle de babasının kucağında babasının arkadaşlarıyla bir ortamdaysa, erkek muhabbetine katılır bir ciddiyette oluyor kendisi, sanırsın muhabbeti dinliyor, az sonra yorum yapacak. Benim dünyalar tatlısı minik Moğol prensim!

4 yorum:

  1. ah ben yiyim o Moğol prensini! uff adaş doğdu doğacak derken beş aylık oldu bile..maşallah ege kuzuma :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet adaşcım sorma..ne zaman büyüdü bu kadar anlamadım bile! Zaman çabuk geçiyor Ege'yle birlikteyken. Ama çoook keyifli geçiyor :) Baksana Arin oğlan bile 2 aylık olacak neredeyse :)

      Sil
  2. Moğol prensiymiş, pöh! Fotoğrafa bakınca babasını görür gibi oldum. Babası önce kendine baksın :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keh keh :) Evet babasına benziyor oğlum. Ama hala amcasının bebeklik fotoğraflarına daha çok benziyor.

      Sil