Lilypie Fourth Birthday tickers

10 Ocak 2014 Cuma

Gezmece, Gezdirmece

Blogu takip edenler bilir, Ege'yi sling'le gezdirmeyi çok seviyorum. Hem çok pratik geliyor bana, hemen tak çık kolaylığı olsun, dışarıda hareket etme kolaylığı olsun, çok hoşuma gidiyor. İyi ki böyle bir şey varmış. Hem de Ege kucağımda olduğu için kendini çok rahat hissediyor, onun da çok hoşuna gidiyor. Kafası hemen göğsümde olduğu için onunla sohbet ede ede geziyoruz, ona şarkı söylüyorum, ninni söylüyorum... Velhasıl sling'le gezmek ikimizin de canına minnet(ti). -Di'li geçmiş zamandayım artık, çünkü Ege büyüdü, büyüdükçe ağırlaştı, ağırlaştıkça onu taşımak benim için bir süre sonra eziyet haline gelmeye başladı. Kısa mesafeler için, ne bileyim bir 'markete git-gel' ler için yine sling iyi bir seçim ama uzun dolaşmak istiyorsak, mesela haftasonu ailecek gezintilere gideceksek, hem bana hem babasına artık epey yorucu geliyor onu uzun süre taşımak. O yüzden doğduğundan  beri ('aman canım nasıl olsa sling var' diye) ertelediğimiz puset alma işini, geçtiğimiz pazar günü Foça'ya gezmeye gidelim fikrini müteakip hemen uygulamaya koyduk ve yolumuzun üzerindeki bebek mağazasından Nuna Pepp marka puset aldık.
 
Puset gerçekten çok pratik ve kullanışlı. Doğumdan önce araştırıp beğendiğim diğer muadil pusetlerden de çok daha az yer kaplıyor kapanınca. Bizim arabamız çok küçük olduğu için, bu bizim için önemli bir kriterdi. Baston pusetle karşılaştırdık mağazada, baston pusetlerden bile daha küçük oluyor. Üstelik açıp kapatması inanılmaz kolay. İtme kolu uzayıp kısalabiliyor (malum bizim gibi anne-baba arasında uçurum derecesinde boy farkı olunca lazım bir özellik oluyor). Oturma-yaslanma-yatma şeklinde 3 ayrı kademesi var (ki bu benim özellikle aradığım bir özellikti, illa tam yatsın ki, içinde uyuyabilsin Ege). Muadil pusetlerden eksiği ise bebek için ön barı yok ve sepeti biraz küçük. Ön barının olmaması şimdilik bizi etkilemedi, Ege son derece keyifle içinde güzel güzel oturup etrafı seyrediyor ya da uyuyor. "Pusetten kalkmaya çalışayım" ya da "Önüme oyuncak koyun efendiler!" gibi talepleri yok (şimdilik). Sepeti daha büyük olabilirmiş. Ama yani bu da iş görüyor hiç yoktan iyidir. Benim açımdan pusetin tek problemi (ki bu baston puset hariç tüm diğer pusetlerde de böyle zaten) ağırlığı. 8 kg'dan biraz fazla. Bu yüzden tek başıma Ege'yi pusetle çıkarmak istediğimde 4 kat indir-çıkar Ege'yle zor oluyor. Ege'yi sling'ine atıyorum, ellerimle de puseti idare etmeye çalışıyorum. Bir kez denedim şimdilik, imkansız değil tabii ama zor. Keşke 4-5 kiloluk daha hafif bir şey olsaymış. Ama her güzelin bir kusuru olurmuş n'apalım. Manevra kabiliyeti son derece yüksek ve kullanımı kolay. Tek elle bile rahatça sürülebiliyor. Velhasıl ben pek memnun kaldım bu pusetten. Tavsiye ederim.

Fotoğrafta Ege'yi uyurken görüyorsunuz. Evdeyken gündüzleri ayakta sallamayınca uyumadığı için sahilde yürüyüşe çıkarttım, pusetinde uyur diye. Yine yarım saat uyudu velet yaa! Bu uyku konusu çok ayrı bir sorun. Onunla ilgili birşeyler yapacağım ama henüz başlamadım. Başlayım, sonuç alayım, ya da birazcık ilerleme kaydedeyim, onu da ayrıca yazacağım.

Havalar güzelleşsin, bahar gelsin, yaz gelsin, biz hep oğluşla gezelim. Ama n'olur oğluş da pusette bile olsa gündüz uykularını güzelce uyusun. Ben yaparım ona dışarda da rutin filan. Hadi oğlum, aslan oğlum, canım oğlum, gezmeyi ve gezerken yemeyi, gezerken uyumayı çok sev, olur mu? :)
 

4 yorum:

  1. Pelin merhaba,
    Daha onceki yazismalarimizdan da hatirlarsin belki; bizim Uzum kiz da dogdugundan beri gunduz uykularini 30-40 dk uyuyordu. Altinci aya girerken henuz oyle yeni ozel bir rutine falan da gecmedigimiz halde gun icinde bir kez de olsa bir saat ve uzeri uyumaya basladi. Bazen tek seferde bazen de arada uyaninca ufak bir pispis destegiyle tekrar uykuya gecerek uyuyor. Bir ay once sorsan imkansiz derdim, ha simdi de devami gelir mi emin diilim ama bu turlu bir iyilesme mumkun, umudunu yitirme:)
    Puseti de gule gule kullanin, icinde guzel yuruyusler ve bol uykulari olsun Ege oglanin.
    Sevgiler,
    Cigdem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çiğdem'cim ne güzel haberler! Maşallah üzüm kızıma :) Umarım bizde de "sallamadan uyuma" ve "uzun uyuma" günleri yakındır. Kim West yapayım diyorum ama bu pazartesi işe başlayacağım :( Üstelik gece emzirmeyi hala bırakmadık ve ben bırakmak da istemiyorum açıkçası. Hem emsin memeye doysun çocuk istiyorum, hem emsin ki süt azalmasın istiyorum, hem de gün içinde çok özleyeceğimden bebeğimle yakın temasa gece devam edeyim istiyorum bencilce :) Bakalım ne zaman başlayabileceğiz eğitime.....

      Sil
  2. selam :)
    yazı fontu zor okunuyor diye eleştireyim dedim. sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniiiiiiz! :)
      Tebdil-i mekanda ferahlık vardır diyerekten arada blogun görüntüsünü değiştiriyorum zaten. Daha okunur bir font seçmeye dikkat ederim. Teşekkürler :)

      Sil