Lilypie Fourth Birthday tickers

30 Nisan 2014 Çarşamba

İkinci bir çocuğum daha olsa?

Ege doğmadan önce hep bir kızım olsun isterdim. Her kadın ister ya... Çocukluktan kalma bir şey sanırım. Giydirmek, süslemek, saçlarını yapmak filan için. Bencilce bir his biraz da. 



Ege ilk doğduğu aylarda yine, "bir çocuğum daha olsa, o da kız olsa" derdim. Bir oğlum olduğuna çok memnunum, bir de kızım olsa tam olur diye düşünürdüm. 

Geçen gün bir misafir geldi ve 2 kızı olmasından nasıl da mutlu olduğunu anlattı durdu, oğlan gibi değilmiş, kızlar çok başkaymış (hiç oğlun oldu mu ki böyle konuşuyorsun diyemedim, samimi olmadığım bir insandı) her kadının illa ki bir kızı olmalıymış, hemen bir çocuk daha yapmalıymışım (onun kız olacağını kim garanti ediyorsa??) "Oğlan çocuklarının da tadı başka, sonuçta hepsi evlat, sağlıklı olsunlar da en önemlisi bu" dedim. Baktım ısrar ediyor, gebelikte yaşadığım bir korkuyu anlattım, Ege kolunu başının altına gizlemişti de ultrasonda göremeyince kolsuz diye nasıl korkmuştum, sonra "sağlıksız bir kız olacağına sağlıklı bir oğlum olsun" demiştim. 

Misafir gidince düşündüm, hakikaten bir çocuk daha istiyor muydum? Ege çok şükür çok çok yoran bir bebek değil, bundan bir sene sonra da böyle olur mu bilemem ama şimdilik böyle. Ve sanırım bu yüzden bir çocuğa daha sıcak bakabilirim. Konusu açılınca "Aslaaa" demedim hiç bir zaman. Ama o akşam, kendimi "bir oğlum daha olsa keşke" derken yakaladım. İnsan demek ki neyi biliyorsa onu sevip onu istiyor. Bir kız yerine bir oğlum daha olsa hiç tüh demem valla, çok da sevinirim. Birbirlerine destek olurlar büyüyünce ne güzel. Büyürken birlikte oynarlar. Yalnız ufacık minicik bir sorun var tabii, o da babayı ikna etmek! :))

11 yorum:

  1. başlicam bu kız çocuklara artık! benim kayınvalidem de hep kızı olsun istemiş ama iki oğlu var..eşimin ailesinde kız çocuk yok..bizim oğlumuz olacağını duyunca "aa kız diil mi ya" diye gerzek bi tepki vermişti..eşim bir ay boyunca ne aradı ne sordu! ben hala ve hala çok kırgınım! arin'in ne sevgisini ne de saygısını haketmiyo bence! ve şu an kız çocuk lafını ağızlarına alamıyolar çünkü eğer çok istiyosa kendisinin doğurmasını bi güzel söledim! inat ettim adaş ikinciyi de yapsam erkek yapacam! o kadar kırıldım ve kızdım ki! ilk torunun ya ilk! biz sevinçten bitiyoruz artık bebek yerine oğlum diye sesleniyoruz karnıma o zamanlar kadının suratı beş karış! ay çok sinirliyim..o kadar zaman geçti atamıyorum bu sinirimi....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla haklısın. Bizde neyseki ilk torunları kızdı ve onlar da oğlan istiyorlardı. Habere uçmuşlardı resmen. Annemlerin 2.erkek torunları ama bizimkiler asla öyle ayrım yapmazlar yapmadılar hiçbir zaman.

      Sil
  2. Ben de ikinci bir oğulcan im olsa hiç üzülmem pelin im. Senle aynı fikirdeyim. 😃

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oğlanlara birer kardeş hiç fena olmazdı. Senin daha yaşın genç senden umutluyum Elifcim.

      Sil
  3. Ben de ikinci bir oğulcan im olsa hiç üzülmem pelin im. Senle aynı fikirdeyim. 😃

    YanıtlaSil
  4. Hiç düşünmemiş olduğumu fark ettim :) Kız anası olarak da (çiçeği burnunda) kesinlikle sağlıklı olsunlar yeter diyenlerdenim..
    Mutlulukla sana güldükten sonra cinsiyetin ne önemi var ki ;?

    YanıtlaSil
  5. bir tane 7yaş, bir tane 7 aylık iki oğlum var. İkisinin de erkek olmasını istedim:) hayırlısı demeyi de ihmal etmedim tabiki. ben erkeklerle daha iyi anlaşıyorum. kız erkek farketmez ama daha 1-2 yıl öncesi aile fotomuza bakıyorum da eksikmişiz biz hep, şimdi tam olduk:) çok şükür Allah acılarını göstermesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amiiinnn!
      Doğur bi oğlan daha, pişman olmazsın diyosunuz yani ;)

      Sil
  6. Pelinn,

    Ben de eskilerden beri cocugum olursa erkek olur diye dusunurdum ve malum Uzum kiz 20. Haftada pipisini dusurunce cok da sasirmistim. Simdi gelinen noktada iki degil bes cocugum olsa ve kiz olsa sevinirim:)) Oglum olsaydi da erkek bebek icin ayni seyi hissederdim eminim! Varsin insanlar kiz soyle erkek boyle deyip kiyaslayadursun, saglikli gulen bir bebek gibisi var mi?
    Cigdem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya aslına bakarsan kardeş her şekilde güzeldir, candır. Aynı cinsiyetten olunca daha iyi arkadaş olurlar diye bir düşüncem var, belki de önyargı. Yoksa dediğin gibi, sağlıkla mutlulukla gözünün içine bakıp gülsün de, insan başka şey istemez.

      Sil