Lilypie Fourth Birthday tickers

3 Şubat 2014 Pazartesi

Anne-oğul Günü

Ablamın bir oğlu var, 9 yaşında. Ara sıra onunla birlikte özel zamanlar geçiriyorlar, “bugün anne-oğul günü yaptık” diyorlardı. Ben de nasıl özeniyordum onlara. Yeğenimle farklı şehirlerde yaşadığımız için onu çok özlüyorum, o benim ilk gözağrım ne de olsa :) Ben de onunla başbaşa vakit geçirip teyze-yeğen günü yapmayı çok isterdim. Neyse belki ilerde birgün olur.

Oğlum doğduktan sonra ilk günler geçip de gözleri açılmaya, etrafı incelemeye, insanları tanımaya, etrafı farketmeye başlayınca hep büyüdüğünü hayal ettim. Önce oturduğunu ve birlikte oyun oynadığımızı, araba yarıştırdığımızı. Sonra kovalamaca oynadığımızı hayal ettim. Sonra da anne-oğul günü yapanlara özendim, oğlumla birlikte alışveriş yapıp kitap oyuncak vs alıp güzel bir kafeye gidip oturacak yemek yiyip sıcak çikolata içecektik. Aah ah hayaller çok güzel :) O günler de gelecek elbet. Şimdinin tadını da doya doya çıkarıyorum bu arada, ileriye dönük hayallerimi yazdım diye bugünleri es geçiyorum sanılmasın :) 


Veee tüm bu hayallerin ardından geçtiğimiz cumartesi, oğluşumla anne-oğul günü yaptık! Bir sevindim bir hoşuma gitti ki sormayın! Daha önce Ege’yle semtimizin dışına başbaşa hiç çıkmamıştık. Çünkü genelde ben onu sling’ine atıyordum, şöyle bir turluyor dönüyorduk evimize. Cumartesi gebelik güncemi blogunda paylaşan sevgili Blogcu Anne Elif İzmir’e gelmişti ve onunla buluşacaktık. Bu da bize bahane oldu. Ege’yle ilk defa arabada başbaşa seyahat etmiş olduk. Normalde ben hep arkaya onun yanına oturuyorum, onu yalnız bırakmaya korkuyorum içime sinmiyor. Ama bu sefer dedim ki, hem ona hem bana alıştırma olur, hem artık oğlum da büyüdü, arkada yalnız oturabilir. Birkaç oyuncak verdim eline ve yolculuk başladı. Yolda hiç sorun çıkarmadı bana. Gidince de Elif teyzesi dahil olmak üzere herkes ama herkese gülücükler saçtı. Sonra Elif’lerle ayrıldık ama Ege arabasında uyuyakaldığı için onu uyandırmak istemedim. Arabaya alsam koltuğuna yerleştirirken uyanacaktı. Ben de deniz kenarında yürümeye karar verdim. Sonra yiyecek ve içecek birşeyler aldım, o sırada Ege uyandı. Onunla sohbet ede ede yemeğimi yedim, çayımı içtim. Oğlum da etrafa gülücükler saçmaya, çevresinde hayranlar toplamaya devam etti :) 


Dönüşte acıktığını belli eden bir takım bağırmalar sonucunda bir bebek mağazasının otoparkında durduk, oğluşumu doyurdum ve gelmişken mağazaya girelim dedim. Alışveriş yaptık, oğluşuma bir de kitap aldım. Ege en çok kitapları seviyor. Oyuncaklarından çok kitaplarına çıldırıyor. O yüzden daha fazla almak isterdim ama kitap reyonu çok çok yetersiz ve kötüydü. O yüzden tek bir kitapla yetindik. Hangisini istediğine Ege karar verdi. Sonra da laylay loyloy evimize döndük. 


Oğlumla harika bir gün geçirdik. Büyüdükçe bu harika günlerin artacağını düşünerek şimdiden heyecanlanıyorum. Yaşasın anne-oğul günleri!

4 yorum:

  1. ben de aynen anne-kız günleri yapmak için can atıyorum. sanırım ben ikisini alıp çıkmak dışında bir de anne-Ela ve anne-Nil günleri yaparak kızlarımla bireysel vakit geçirmeliyim. bu onlar için daha iyi olacak. :)
    duble anne

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de ikizlerle ayrı ayrı anne-kiz günü yapsan süper olur. Çok eglenirsiniz emin ol :)

      Sil
  2. şu an çok pis özendim kıskandım ben de yapcam ya diye tutturdum ve daha bisürrü şey adaşım! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adas ben bahane aramışim demek ki, sen yapma. Al oglusunu çık. Çok egleneceginize eminim ;)

      Sil