Lilypie Fourth Birthday tickers

25 Şubat 2014 Salı

Tanrım uyudu!

Uyudu! Ha haaa, yaşasın! Bir insan, bir diğer insanın uyumasına bu denli sevinebilir mi? Cevap veriyorum, evet!

Ege, doğduğundan beri hiçbir zaman, geceleri yarım saatte bir uyanan, hatta hiç uyumayan bir bebek olmadı. Yani şöyle söyleyim, tabii ki öyle günlerimiz gecelerimiz de oldu ama daha az. Yani mesela haftada bir, iki haftada bir gibi. Onları saymıyorum. Genel hatlarıyla gece uykusunu uyuyor diyebilirim. Ama kesintisiz en fazla 3 saat uyuyup uyanıyor ve emmeden tekrar uyumuyordu. Gecede en az 2 kez 3 kez uyanmamız vardı. Eh bu durumda ben de (hamileliğimde de böyleydi, önce reflüden sonra koca göbekten dolayı uyuyamıyordum) son bir yıldır kesintisiz 3 saatten fazla uyumamıştım hiç.
 
Son 3-4 gündür ise uyanmaları tavan yapmıştı. 2 saatte bir uyanıp bir de yeniden uyumakta zorlanıyordu, 1 saat 2 saat uyanık kalıp ancak uyuyordu. Ben de işe hep 2 saatlik uykularla geldim :(
 
Dün gece Ege'yi 19.30'da uyuttum her zamanki gibi. 20.00'de yatağına bıraktım. Sonra bilumum işlerimi yaptım falan, 23.00 gibi yattım. Yatarken de "nasıl olsa birazdan uyandırır, boşuna yatıyorum aslında ama neyse" dedim. Ama o da ne? Kendi kendime (burada "kendi kendime" kelimelerinin altını çiziyorum!) uyandığımda saat 05.23 idi! Kesintisiz  6,5 saat uyumuştum! Ve Ege hala uyuyordu!
 
Biraz yatakta kalkmadan keyif yaptım :) Sonra kalkıp oğluşun yanına gittiğimde bir de ne göreyim? Yatakta yaklaşık 160 derece ters dönmüş, yan yatırdığım için sırtına destek olsun diye koyduğum yastık da ayak ucunda! Nasıl becerdi o hale girmeyi bilmiyorum. İki ihtimal, ya gece uyandı, kendi kendine oynaşırken döndü, sonra kendi kendine yeniden uykuya daldı (ki bu sonnnn derece düşük bir ihtimal, kendi kendine uyuması, bıdır bıdır konuşmadan beni uyandırıp çağırmadan tekrar uyuması falan, hayal!) ya da hiç uyanmadan gece deliksiz bir uyku uyudu. İkinci ihtimal daha olası geldiği için, ilk defa geceden sabaha deliksiz uyudu diye sevindim ben de. Tarihe not olsun :) Darısı diğer tüm gecelerin başına olsun!

11 yorum:

  1. Vayyyy süpermiş, biz bunu ancak 2 yaşında yaşamıştık. Uyanınca karnını doyuruyordum, geri uyuyordu ama yine de bol delikli en fazla 6 saat uyuyabiliyordum. Sonra birgün sabaha kadar hiç uyanmadı ve diğer günler de böyle devam etti (arada 18 aylıkken bir kez deliksiz uyumuştu ama devamı gelmemişti). İnsan ilk günlerde inanamayıp kalkıp çocuğun nefesini falan kontrol ediyor. Aferin Ege'ye, devamını bekliyoruz.
    Şimdi yazarken şöyle birşey hatırladım. 2 yaşından sonra da gece tuvalete kaldırmak için kalkmaya başlamıştım, ama kısa sürmüştü :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet dimi bir de tuvalet eğitimi sırasında gece kaldırmaları var.... Annelik zor iş vesselam.

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. oh gözün aydın adaş! arin de tam tersi on buçuk gibi yatağına yatırıyorum sabah altıda aynı noktadan alıyorum :) ama cumartesiden beri nezle olduğu için uyku sorunlu..umarım kalıcı olmaz yav..
    o ege'yi varya uyurken yerim ben! ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolasın! Valla çok şanslıymışsın sen Arin öyle gece yatıp sabaha kadar uyuyosa. Kıymetini bil :) Nezleden sonra eski haline döner inşallah.

      Sil
  4. Döner inşallah! Diştendir o yahu! Yoksa zor vallahi saat başı uyanmak. Yorgunluktan ertesi güne sağlam kalmaz ki insan. ..

    YanıtlaSil
  5. Oooley oley oley oley! Yaşa be Ege, gel de Maya kardeşine anlat bunu nasıl başardığını :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım öyle bir günlük bişey değildir. Çünkü dün gece 12.30da uyanıp emdi uyudu. Sabah da 5.30 da uyandı :( Bakalım bu gece nasıl olacak merak ediyorum. Umarım Maya da uyur da sen de rahat edersin.

      Sil
  6. Pelin hanım merabalar gebelik günlüğünüzden beri keyifli yazılarınızı okuyorum.Masallah Ege oglana uyusun da buyusun :) merak ettigim nasıl uyku egitimi konusunu nasıl yaptınız? Ilgınımız napsak gece 2 saatten fazla uyumuyo:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) E ben bununla ilgili başlı başına bir yazı yazayım bari en güzeli. Ilgın bebeği öpüyorum :) O kaç aylık?

      Sil
  7. Hem de ne güzel olur :) Umarım fırsat buldugunuz ilk yazı bu olur.Ilgın'ım 6 aylık ayakta sallayarak uyuyan bi bıdık :)

    YanıtlaSil