Lilypie Fourth Birthday tickers

25 Ocak 2016 Pazartesi

2 Yaş Sendromunu Atlatmanın Püf Noktaları - Yalannn!

Ehemm... Öhö öhö... Efenim hazırsanız başlıyorum, meşhur iki yaş sendromunu bir çırpıda kolaycacık atlatıvermenin püf noktalarını veriyorum bu yazımda:


Birinci ve en önemli nokta: Bu işin bir püf noktası yok! :) Evet doğru okudunuz. Ne yani, o koca koca profesörlerin, uzmanların bilmemkimlerin yüzyıllardır çözemediği şeyi ben mi çözdüm sandınız? Ben önce blog blog gezdim, anne deneyimleri okudum, kitap tavsiyeleri edindim, okudum tek tek, olmadı kendim bi çizgi tutturayım kendi kendime dedim....Olmadı olmadı olmadı. Yok anacım, bizim çocuğa hiç bir kitap, hiç bir yöntem, hiç bir öneri tutmadı, tutmuyor!...

Aslına bakarsanız sebebi çok açık, çocuğun bir anı bir anına uymuyor. İkinci en önemli nokta da bu işte, iki yaş sendromunda. Zaten sorun da bu değil mi, bir anı öbür anına uyuyor olsaydı zaten çocuğun huyu derdik, ona göre davranırdık ve her şey süt liman olurdu. Kitaplarda okuduklarımı uygulayım dedim, biri iyi sonuç verdiyse beşi vermedi. Kendi kendime, çocuğumun isteklerini ihtiyaçlarını takip edip ona göre davranayım dedim, iki gün iyi olduysak üç gün kötü olduk. Halimiz bu sıralar, iki ileri bir geri anlayacağınız...

Diyeceğim o ki, deneyimlere elbette kulak verin, dilerseniz aklınıza yatan bazı önerileri uygulayın. Beğendiğiniz kitapları okuyun, çocuğunuz için çözümler geliştirmeye çalışın. Ama hiç birinden tam anlamıyla bir medet ummayın. Her çocuk başkadır. Hepsinin duygu durumu, tavır, genetik, etki-tepki davranışları hormonları herşeyleri farklıdır. Tek kabullenmemiz gereken şey, bu her çocuk için bir dönemdir ve elbette geçecektir.

İmza:
Çocuğu iki yaş sendromundan çıkamayan anne


2 yorum:

  1. Aslında tüm çocuk yetiştirme dönemini aklıselim atlatmanın sırrı bu değil mi.. Oku ama uygulamada çocuğa göre şekillendir.. Bizde işe yarayan benim rahat davranıp gülüp geçmeye başlamam oldu, ne kadar önem verirsen o kadar üstüne biniyorlar, en iyisi senin de dediğin gibi oda geçeeer bu da geçeeeere bağlamak :D Kolay geçsin dilerim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya onu yapmaya çalışıyorum işte ben de ama her zaman başarılı olamıyorum :(
      Çünkü tamam bazen bazı davranışlarına etkisi oluyor ilgisiz kalmamın, ama bazen de aksine iyice coşuyor hatta kuduruyor diyebilirim. Yani o yöntem de sökmüyor bizim bücüre :)

      Sil