Lilypie Fourth Birthday tickers

24 Ocak 2016 Pazar

Haftalık Menü #1

Ara verdiğim haftalık yemek menüsü yazılarıma, 2016'da devam edeceğim. Yazmaya ara vermemin sebebi, yemek blogger'ları gibi özellikli, değişik, bilinmeyen yemek tarifleri vermiyor olmamdandı. Çünkü neticede o konuda bir iddiam yok. Sıradan, her evde pişen, herkesin bildiği yemekleri yazıyordum sadece. Sanki, özellikli birşey yazmayınca, yazdıklarım gereksizmiş gibi gelmişti. Öyle kendimi övmekle, blogun trafiğini artırmaya çalışmakla falan alakası yoktu. Sadece, ben her gün yapacak yemek bulmakta -her sıradan ev hanımı gibi- zorlanıyordum ve benim gibi olan ve hiç değilse bir fikir edinmek isteyenlerin bakması için yazıyordum.

İşte şimdi tam da aynı sebepten yazmaya devam edeceğim. Çünkü siz sevgili arkadaşlarımdan, "Pelin ya ne güzel menü yazıyordun, artık sen de yazmıyorsun, her gün yemek bulmakta zorlanıyorum" diyenlerin sayısı arttı. E kendimden biliyorum, ben de sıkılıyorum her gün bu sebeple. Şirkette oda arkadaşımla birbirimize soruyoruz, ya da yemekleri artık yeni bakıcımız yaptığı için, onunla fikir alışverişinde bulunuyoruz, çoğu zaman da birlikte karar veriyoruz.

Bu yüzden, menü yazılarına devam etme kararı aldım. İşte bu haftanın menüsü bizde şöyleydi:

Pazartesi
Kırmızı mercimek çorbası
Kıymalı pırasa
Erişte
Ara öğün: Lor kurabiyesi, meyve

Salı
Kremalı mantar çorbası (Sütlü ya da kremalı yapılabilir)
Barbunya
Pilav
Ara öğün: Smoothie

Çarşamba
Brokoli çorbası
Sebzeli top köfte (salçalı)
Ara öğün: Brownie, meyve, kefir

Perşembe
Balkabağı mücveri
Bolonez soslu makarna
Ara öğün: Meyve, kefir

Cuma
Zeytinyağlı yer elması
Pazılı yeşil mercimek
Ara öğün: Meyve, un kurabiyesi, kefir

Haftasonu genelde gezmeler olduğu için düzen bozuluyor ne bulursak onu yiyoruz, dışarıda yediğimiz de çok oluyor. O yüzden haftasonu için yemek yazmıyorum şimdilik. Ama eğer sizler yazmamı talep ederseniz, n'apalım boynumuz kıldan ince, yazarım :)

Herkese ve tabii öncelikle bebeklerimize afiyet olsun!



4 yorum:

  1. Bu menuyu eşiniz de yiyor mu? Benim eşim bunlardan sadece bolonez soslu makarnayı yer o da belki.

    Et tavuk balık dışında birşey yemiyor bu da beni çok zorluyor, kendime ve oğluma sebze yemeği yapıyorum ama babasının yediğinden istiyor , ayrı zamanlarda yesek aile sofrasını yaşayamayacak.

    Eğer yiyorsa eşinize ve daha önemlisi onu böyle yetiştiriren kvalidenize bravo!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim eşim izmir'li. Dolayısıyla, etten çok sebze sever. Vallahi o da yiyor bu menüyü :) Sizi cok iyi anlıyorum, babam da eşiniz gibidir annem de zorlanirdi. Bu açıdan şanslıyım sanırım.

      Sil
  2. Ben de seviyorum Pelincim bu menülerini...

    YanıtlaSil