Lilypie Fourth Birthday tickers

24 Şubat 2013 Pazar

Gebelik Günlüğü, 7.Hafta

Geçen hafta gittiğimizde doktor düzenli beslenmemi söyleyip bana bir liste vermişti. Liste benim zaten uyguladığım sıradan bir liste gibi geldi bana. Ya da ben zaten birkaç yıldır sağlıklı ve düzenli beslenmeyle ilgilendiğim için öyle gelmiş olabilir. Zaten öğün aralarında fındık, fıstık, badem, ceviz yerdim, meyve yerdim. Sebze+et yemeklerini ayırt etmeden yerdim (az yağlı, az tuzlu). Kahvaltısız işe başlamazdım. Sağlığa zararlı olduğunu bildiğim hazır gıdaları yemez içmezdim. Mümkün olduğunca abur cubur yememeye çalışırdım. Yine aynen devam ediyorum. Tek farkım, hamileliğimi öğrendiğimden beri, arada sırada yediğim azıcık da olsa saçma abur cuburları direk kesmiş olmam. Hazır gıda hiç yememiş olmam. Çikolata hiç yememiş olmam. Fakat bugün öğlen yarım bardak kola içtim, çok canım çekmişti.

Doktor, çok uyumanın, ani parlamaların sinirlenmelerin normal olduğunu, bunların hormonal olduğunu söylemişti özellikle kocacıma bakarak (anlayış göstersin diye herhalde). Bir de bulantı ve kusmaların olabileceğini. Çok şükür şimdilik bende baş dönmesi, bulantı, kusma, çok aşırı koku hassasiyeti gibi şikayetler yok. Koku hassasiyeti hafif ve bazı zamanlarda oluyor. Bu haftaya kadar aşırı bir şişkinlik beni rahatsız ediyor ve pantolon giyemediğimden sürekli elbiseyle dolaşıyordum. Bu hafta başından itibaren şükür pantolon giyebilmeye başladım. Şişkinlik hala var ama daha az.

Bu hafta susam kişisinin biraz daha büyüdüğünü düşündüğümüz için kocacım susamı kaju fıstığına terfi ettirdi :) Bana evde yalnızken Kaju'nun annesi diyor :)

1 yorum: