Lilypie Fourth Birthday tickers

24 Haziran 2014 Salı

Yedikleri, İçtikleri

Ege'nin yediği yemek tariflerine devam...



Somon Çorbası

Çocuğunuzun yiyebileceği miktar kadar somonu kılçık ve derisinden ayırdıktan sonra az miktar suya koyup, 1 küçük soğanı ikiye bölüp 1 diş sarımsak ile 1 yaprak da defne ekleyip kaynatıyoruz. 1 tatlı kaşığı tam buğday ununu soğuk suda açıp azar azar çorbaya ekliyoruz. Daha sonra küçük küçük kesilmiş patates ve varsa başka sebzeleri katıyoruz (kereviz ve havuç çok yakışır ama yaz geldiği için ve sebzeleri mevsiminde tüketmeye özen gösterdiğimiz için mevsim sebzeleri koymaya dikkat ediyorum). İyice haşlandıktan sonra ocaktan alıp defne yaprağını çıkararak blender’dan geçirip verebilirsiniz. Ya da sebzeleri çatalla ezip, balığı da elinizle didikleyip verebilirsiniz. Ben her iki türlü de veriyorum. Elle didikleyince (suyunu da az koyduğum için) çorba değil de daha çok bir yemek gibi oluyor. Blender’dan geçirince çorba kıvamında oluyor. 10 aydan büyük bebekler için uygun (ya da doktorunuz bebeğinizin balık yemesine daha erken onay verdiyse daha küçük bebekler de yiyebilir).



Besleyici kuru cacık

Olgunlaşmış avokadoyu çatalla ezip, salatalığı ve sarımsağı da cam rendeden geçirerek yoğurda karıştırıp bir öğün yerine verebilirsiniz. 8 aydan büyük bebekler için uygun.



Yoğurt çorbası

1 çorba kaşığı süzme yoğurt
Yarım domates rendesi (küçük boy ise 1 tam domates de olabilir)
1 tatlı kaşığı bulgur (pirinç de olabilir ama bulgur daha yararlı diye ben bulgur koyuyorum)
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tam buğday unu
Hepsini karıştırıp üzerine göz kararı su koyup (yaklaşık 2 su bardağı kadar) pişiriyorsunuz (bulgurlar pişince pişmiş demektir). Altını kapattıktan sonra 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ilave ediyorsunuz. 6 aydan büyük bebekler için uygun (doktorunuz yumurtayı önerdiyse tabii)



Tatlı saati

Bunu çeşitli meyvelerle yapabilir, hatta birkaç meyveyi karıştırarak değişik kombinasyonlarda deneyebilirsiniz.

Bebe bisküvisi (rondodan geçmiş), yoğurt ve çatalla ezilmiş meyveyi (bebeğiniz çatalla ezilmişini yemiyorsa blenderdan da geçirebilirsiniz ama pütürlü yemeye ne kadar erken alışırsa o kadar rahat edersiniz ilerde) karıştırıyoruz. Eğer meyveler ekşi ise ben az bir miktar da pekmez ilave ediyorum. Bunu sulu meyvelerle yapıyorum, çilek, şeftali, armut gibi. Bazen azıcık muz da ilave ediyorum. Öğleden sonra ara öğünümüzde meyveli tatlı niyetine yiyoruz :)



Menemen

Biraz tereyağı tavada eritip çatalla iyice ezilmiş tuzu alınmış keçi peyniri (tuzsuz lor da kullanabilirsiniz), 1 yumurta sarısı (beyazından iyice ayrılmış olacak), rendelenmiş 4-5 adet kiraz domates (ben balkonumda Ege için yetiştirdiğim domateslerden kullanıyorum) ve ince doğranmış biraz maydonoz ilave edip iyice pişiriyoruz. Kahvaltı öğününde veriyoruz. Ege bu kahvaltıyı çok severek yiyor. Ekmek koymadığım için bazen bu az miktarla doymayabiliyor. Öyle zamanlarda 2 kaşık bisküvi tozuna 1 kaşık yoğurt ve 1 kaşık pekmez karıştırıp kahvaltıyı tatlı ile tamamlıyoruz. Menemen (içinde domates olduğu için) 10-11 aydan büyük bebekler için uygun (yine de domates tüketimini doktorunuza sorunuz ve mutlaka her yeni gıdada 3 gün kuralını uygulayınız).

4 yorum:

  1. ege çok şanslı özel kendisi için domates yetişiyor
    avakodolu tarif aynı zamanda meze değil mi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) hormonsuz şeyler yedirmek istediğim için başladım bu balkon bahçeciliğine :)
      Avokadolu tarifi meze olarak düşünmemiştim ama iyi fikirmiş. Gerçekten hoş ferah bir lezzeti oluyor.

      Sil
  2. Merhaba bebe biskuvisi kullaniyor musunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yedirdiğim bebe bisküvisini kendim yapıyorum evde. Özge'nin Oltası bloğundan aldım tarifini, şekersiz yulaf unundan pişiyor. O yüzden sağlıklı.

      Sil