16 Şubat 2016 Salı

Haftalık Menü #4

Bu haftanın menüsü şöyle:

Pazartesi
Tarhana çorbası
Balkabağı mücveri (tarif aşağıda)
Ara öğün: Kefir, meyve, ceviz, kuru incir

Salı
Domatesli şehriye çorbası
Kapuska (Kıymalı)
Ara öğün: Kefir, meyve

Çarşamba
Pazılı yeşil mercimek
Makarna
Ara öğün: Meyve, kefir

Perşembe
Sebzeli ekşili köfte
Haşlanmış Brüksel lahanası salatası
Ara öğün: Meyve, kefir

Cuma
Kırmızı mercimek çorbası
Zeytinyağlı pırasa
Bulgur pilavı
Ara öğün: Meyve, kefir


Balkabağı Mücveri:
Her hafta aynı sebzeleri yemekten sıkıldığımız için alternatif arayışında oluyorum. Pazarda tazecik balkabaklarını görünce hadi alayım ve tatlısından farklı birşey yapayım dedim. Mücveri oluyor mudur acaba dedim ve internete baktım: Bingo! Hemen yaptım, çok leziz oldu.

Malzemeler:
1/2 dilim balkabağı (hazır soyulmuş ve parçalanmış aldıysanız 2-3 büyük parça olabilir)
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz (ben bol yeşillikli seviyorum ama herkesin kendi zevkine kalmış)
1 orta boy kuru soğan
1 büyük sarımsak
2 çorba kaşığı tam buğday unu
1 yumurta
Bir tutam tuz

Yapılışı:
Balkabaklarını, soğanı ve sarımsağı derin bir kaba rendeleyin. İnce kıydığınız yeşillikler, yumurta, un ve tuzu ekleyerek iyice karıştırın. Kızgın yağda arkalı önlü 4-5 dakika pişirin. Çabuk pişiyor, kızarınca anlarsınız zaten.

Pişince dilerseniz üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapabilirsiniz. Biz sos dökmeden yedik, vallahi pek güzel olmuştu, Ege de ben de bayılarak yedik. Eşim diyet yaptığı için ve balkabağı da şekerli bir sebze olduğu için o yiyemedi sadece bir lokma tadına baktı ve "bu kadar güzel olacağını beklemiyordum" dedi :)


Miniklere, büyüklere afiyet olsun.



2 yorum:

  1. ben bu mücverin içine lor peyniri de koyuyorum çok güzel oluyor :) beyaz peynir de güzel oluyor, kaşar güzel olmuyor ama :)

    YanıtlaSil
  2. Pelin karbonat koyunca da tombullaşıyorlar...

    YanıtlaSil