Lilypie Fourth Birthday tickers

14 Mayıs 2013 Salı

Gebelik Günlüğü, 30.Hafta

Benim için güzel bir haftaydı. Hem kocacımla 1.evlilik yıldönümümüzü kutladık, sorunsuz geçen bir haftanın ardından da ilk anneler günümü! Önce kocacım ilk anneler günümü öperek kutladı, sonra da kocamın biricik kızı sarılarak! Ne güzel, "kardeşin annesisin" diyerek kutladı beni :) Kuzenlerim ve arkadaşlarım arayıp tebrik ettiler ve beni çook mutlu ettiler. Biz de annelerimizi arayarak onları mutlu ettik. Bu anneler günü daha şimdiden daha güzel ve daha anlamlı gelmeye başladı bana. Kimbilir oğluşum doğunca neler hissedeceğim!

Gebelik gittikçe daha keyifli bir hal alıyor sanki. İlk zamanlarda hem sıkıntılarım vardı, midem genelde kötüydü, ekşiyordu ya da bulanıyordu. Bebişi de pek hissedemiyordum. Ulstrasonda gördüğüm görüntüler çok da anlaşılır değildi. Oysa şu günlerde sıkıntılarım çok daha az, bebeğimi her an içimde hissedebiliyorum. Bu gerçekten tarifi imkansız bir duygu!

30.haftayı doldurduk. Önümüzdeki 1 ay içerisinde bütün alışveriş olayını tamamlamayı hedefliyorum. Çünkü 34'ten sonra hem ben iyice ağırlaşacağım, hem de İzmir'e cehennem sıcakları gelmeye başlayacak. Bu yüzden dışarı çıkıp dolaşmam beni ve bebeğimi fazlasıyla zorlar. Gerek yok o kadar zorlanmaya. Şimdilik sadece yatağını aldık ufaklığın. Oto koltuğu, küvet ve bilimum tekstil ürünlerimizi alalım, ayrıca benim için gerekli şeyleri alalım. Bir de tabii bebeğimin geldiği günü kutlamak için hastane odasını süsleyeceğiz, onun için gerekli malzemeleri alıp ellerimle hazırlamak istiyorum.

Bir de önümüzdeki günlerde doktor kontrolümüz var yine. Ona da soracağız tabii ama kendimiz de araştıracağız. Biz bebeğimizin erkek olacağını öğrendiğimiz gün bir karar verdik, yenidoğan sünneti yaptıracağız. Bunun için iyi bir doktor bulmamız ve doğumdan önce anlaşmamız gerekiyor. Doğum yapacağım hastanede yapılabilen bir operasyon mu değil mi bunu da biliyor olmamız gerekiyor tabii. Ona göre belirlenen bir tarihte ve hastanede doktorumuzla bu sünnet olayını halletmek istiyoruz. Gelişmeleri ayrıca yazacağım.

Haftaya görüşmek üzere.

5 yorum:

  1. kuzucum en sonunda günlüğünü okumaya başladım.biz de bebişi sabırsızlıkla bekliyoruz.hep böyle mutlu olun inşallah...

    YanıtlaSil
  2. amin! canım çok sağol :) bundan sonra sanırım daha heyecanlı olacak herşey :)

    YanıtlaSil
  3. biz de başta yeni doğan sünneti diye düşündük..ama şimdi de 3-4 yaşlarında düğün dernekli mi yapsak diyoruz? kıyafetleriyle falan..zaten bana düğün dedin mi akan sular durur :) neyse neticede şimdilik yeni doğan yaptırmicaz gibi..ya da yaptırcaz ama düğün de yapıcaz sonra..ay aman of yaa ne zor iş canım erkekanası olmak!

    YanıtlaSil
  4. evet şimdiden zor :)
    biz acıyı daha az hissetmesi ve yaranın daha çabuk iyileşmesi açısından, bir de psikolojik olarak travma yaşamasın diye erken sünnet düşünmüştük. siz de en geç 3-4 aylık oluncaya kadar (emeklemeye başlamadan önceyi tavsiye ediyor doktorlar) yaptırıp sonra 4 yaşında da düğün yapabilirsiniz. travması olmaz, sadece eğlenir o gün :) arin'e öpücükler :)

    YanıtlaSil
  5. 30 haftalık gebelik ve diğer haftalarda anne ve bebekteki değişimleri kolayca öğrenmek için... http://www.ticktaq.com/30haftahamilelik.php

    YanıtlaSil