Lilypie Fourth Birthday tickers

18 Ocak 2014 Cumartesi

Ege'nin Altıncı Ayı

Oğluşum hayatında altıncı ayını tamamladı. Artık daha bir büyüdü, çevreyle insanlarla olan bitenle daha çok ilgilenmeye başladı. Adı söylendiğinde bakar oldu (çoğunlukla, her zaman değil). Oyuncaklarıyla daha çok ilgilenir oldu. Değişti, büyüdü.
 
Altıncı ay aşılarını yaptırmaya gittiğimizde aylık kontrolünü de yaptılar Ege'nin. 9 kg ve 70 cm olmuş. Bıngıldak hala açık. Dişler henüz yok. Boyunun uzaması son 2 aydır epey azaldı. 3'er 4'er cm uzuyordu hep, iki aydır 1 cm uzuyor sadece. Kilo alım hızı da azaldı ama doktor bunun normal olduğunu söylüyor. Geçen aydan bu yana 600 gram almış ki, hiç de fena değil aslında.
 
Bu ay, yeni yeni oyuncaklar aldık oğluşuma. Büyük bebek oyuncakları. Hayvanları çok seviyor (sanırım her çocuk seviyordur). Çıngırakların hayvan şeklinde kafası olanlarını daha çok seviyor ve onlara çok gülüyor. Hele de ben bu hayvanları konuşturursam. Sesin benden geldiğini farkediyor, önce bir anlığına bana bakıyor ama sonra hemen o da oyuna katılıyor ve hayvanı izliyor. Hayvancık onunla konuştukça gülüyor ve onu gıdıkladıkça kahkahalar atıyor. Onunla böyle oynamayı çok seviyorum.
 
Her zamanki gibi, şarkılar favorimiz. Evin içinde, oyun oynarken, dışarda gezerken (özellikle sling'indeyse), altını değiştirirken, arabada giderken her an her yerde şarkı söylememize bayılıyor. Benim ona hamileyken sık sık söylediğim bir ninni vardı,  doğunca da söylemeye devam ettim. Bu ninniyi nerde olsa hemen tanıyor ve ağlıyorsa bile önce susuyor sonra kocaman bir gülümseme yayılıyor yüzüne. Gözümün içine mutlu bir ifadeyle bakıyor, "anne, bu bizim, ikimizin ninnisi" der gibi. Bitiyorum o an, mest oluyorum.  Fışfış kayıkçı oyununu da hala çok seviyor. Dizimize oturtuyoruz, her sözünde belli bir hareketimiz var, hele de jest ve mimiklerimiz eklenince Ege pek seviyor bu oyunu.

Babasıyla en çok kudurmaca oynamayı seviyorlar. Bir de müzik dinlemeyi. Ege'nin en sevdiği şarkıyı açıyorlar, heyecanlanıyor, eller, ayaklar kıpır kıpır oluyor, klipteki tiplere gülüyor, bizde onun bu hallerine gülüyoruz.

Onu böyle keyifli izlemek, büyümesine şahit olmak çok büyük mutluluk. İnşallah hep böyle güzel günlerini görürüz oğluşumun.

2 yorum:

  1. Ah bende yazabilsem 6 ayı hala dolduramadım postu. Maşallah boyuda kilosuda harika nazar değmesin tosuna..

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkürler. Evet yaz sen de, okuyalım :)

    YanıtlaSil