Lilypie Fourth Birthday tickers

21 Haziran 2014 Cumartesi

İlk Diş Şerefine: Ege'nin Diş Buğdayı

Ege için, gebeyken baby shower yapmak istedim, kısmet olmadı, başka şeyler istedim heveslendim falan, hiç kısmet olmamıştı. Sonra da diş buğdayı yapmaya çok özendim. Bu yüzden aylarca Ege'nin ilk dişini dört gözle bekledim :)

İlk dişi çıkınca hemen dedim ki, ağrısı sızısı geçsin, diş buğdayı yapacağım. Geçtiğimiz cumartesi de organizasyonu yaptım.
 
Önce keyfekedersaatlerim bloğunun sahibi Pınar Hanım'ın güzel tasarımlarından beğenip parti çıktılarımı aldım. Tasarım takımının herşeyini çıkarmadım açıkçası, sadece kendi kullanacaklarımı beğendim. Peçetelikler, "Dişim çıktı" banner, topkek süsleri. Bir de ilk dişim çıktı yazılı mavi balonlar aldım. Balonları şişirip duvarları süslerim. Banner harflerini kağıtlardan kesip bir ipe dizdim ve duvarımıza yapıştırdık. Peçete etiketlerini, mavi-beyaz aldığım peçetelere halka niyetine sardım. topkek süslerini ise kürdanlara yapıştırdım.
 
 
 
 
 

 
Buğdayı bir gece önceden soğuk suya koydum, sabaha epey yumuşamıştı. Biraz kaynatmak pişmesine yetti (buğdayı İ.H.Çiftliği'nden almıştım, sanırım taze olduğu için çabuk pişti, çünkü herkes buğdayın geç pişmesinden bahsediyordu). Sağlıklı beslenmeye özen gösteren birisi olarak, diş buğdayını da en sağlıklısından yapmak istedim. Bu yüzden buğdayı çerezlerle harmanlamayı tercih ettim; ceviz, fındık, badem ve biraz da tat ve renk vermesi için yaban mersini. Ayrıca toz şeker serpilen tarifler vardı ama ben şeker serpmedim. Herkes de çok beğendi.
 

 
Onun dışında ikramlar ve pastamız vardı. Arkadaşımın butik pastanesi var, ondan oğluma güzel bir pasta yapmasının zamanı geldiğini söylediğimde o da mutlu oldu ve gözaydını diledi. Çok güzel bir pasta yapmıştı canım arkadaşım.
 
 
Bir arkadaşımın Ege'den 3 ay küçük kızı var, onu da getirmiş. Ege zaten markette, yolda izde gördüğü bebeklere çok ilgili, ellerine kollarına yüzlerine dokunmayı çok seviyor. Burada buluşmalarını da heyecanla bekliyordum, bakalım tepkileri ne olacak diye. Koyduk karşılıklı, birbirleriyle az da olsa ilgilendiler. Özellikle Ege, arkadaşı minik Deniz'in ayaklarından çekiştirmeyi pek sevdi :)
 

Biliyorsunuz diş buğdayı geleneğinin meslek seçimi diye bir ritüeli daha var. Çeşitli meslekleri simgeleyen nesneleri bir tepsiye koyup bebeğin önüne koyuyorsunuz. Bebek ilk hangi nesneye dokunursa ilerde o mesleği seçeceğine yoruluyor, gülünüyor eğleniliyor. İnanış değil elbette, sadece hoş bir ritüel bence. Ben tepsiye kalem (yazar), ateşölçer (doktor), mouse (bilgisayarcı), metre(mühendis), gözlük (bilimadamı) gibi şeyler koydum. Bizim oğlan kalemi seçti. Hayırlı uğurlu olsun :)
 
Velhasıl, diş buğdayı şenliğimiz pek güzel geçti. Darısı diğer kutlamaların başına.
 
 
 

10 yorum:

  1. Maşallah Ege'ye darısı diğer dişlerine ağrısız, sızısız inci gibi dişleri olur inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aminn çok teşekkürler, darısı sizin başınıza :)

      Sil
  2. Aaaa süpermiş.. Kısmetse ben de Elif için böyle bir şey yapmak istiyorum. Parti olmasa bile buğdayını pişirip içine şekersiz çerez koyarım :)
    Ege'nin arkadaşı Deniz'e de bayıldım..
    Kalemi seçmesine de çok sevindim.. (kalp kalp kalp) :))

    YanıtlaSil
  3. ayyy ne güzel olmuş yaa ellerine sağlık canım benim! :)

    ay ben de resmen arin'in ağzının içine bakıyorum! nası hevesleniyorum şu diş buğdayı için! en çok da meslek seçimini merak ediyorum! ay meslekler bile aklımda! müzisyen olması için müzik cdsi, oyuncu olması için dvd, astranot olması için uzay mekiği, sonraa mimar ya da mühendis olması için cetvel, hele bir de oscar, grammy ve nobel ödüllerinin küçük örneklerini bulursam tam süper olacak! haa bi de gayrimenkul zengini ya da müteahhit olması için ev anahtarı! eğer gayrimenkul zengini olacaksa bize yarar ne de olsa önce analar babalar mal mülk sahibi oluyorlar sonra o mallar çocukların oluyo! ahaha :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bulduğun mesleklere bayıldım. Benim niye aklıma gelmedi :p Anahtar koymak aklıma geldi de, mesleği bulamamıştım. Emlak zengini ha? Süpermiş :))))

      Sil
  4. hayırlı olsun ilk dişiniz ve diş buğdayınız :) devamı da sıkıntısız güzelce hemen gelsin inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz :) inşallah hepimizin bebekleri kolay atlatırlar bu dönemi :)

      Sil
  5. maşallah meslek seçimi inşallah ilerde mutlu olacağı bir iş olur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah! Bir anne için çocuğunun mutlu olmasından daha güzel bir şey olabilir mi? İnşallah hepimizin çocukları ilerde mutlu olacakları işler yaparlar, bizim gibi sınav sonucu sırf puanları tutuyor diye sevmedikleri meslekler okuyup sevmedikleri işleri yapmazlar. Amin :)

      Sil