Lilypie Fourth Birthday tickers

27 Aralık 2013 Cuma

Ayna Ayna Söyle Bana

Ege aynaları çok seviyor. Hele de kendisini gülerken görürse, daha çok gülüyor, hatta kahkahalar atıyor. Heyecanlanıyor. Heyecanlanınca da bir çırpınışı var ki, görülmeye değer. Ama ağlarken götürdük mü ayna karşısına, aman aman... ağlayan yüzünü görünce korkup daha da çok ağlıyor o zaman.

Oyun halısının da küçük yuvarlak bir aynası var. Renkli bir kumaşla çerçevelenmiş. Bazen aynayı, bazense o kumaş çerçeveyi ağzına götürmeye çalışıyor. Gerçi son zamanlarda neyi bulursa ağzına götürmeye çalışıyor.
 
Oyun halısında yüzüstü durmayı pek sevmiyor. Mızıklanıyor hemen. Bağırmaya başlıyor. Ya becerebilirse kendisi dönüyor. Ya da bağıra bağıra beni çağırıyor ki döndüreyim diye. Sırtüstü yatınca da bir süre oyuncakları yakalamaya uğraşıyor. Yakalayıp ağzına götürüyor filan. Bir süre sonra ondan da sıkılıyor. Bu sıralar en sevdiği oturmak! Evet evet, destekli oturmayı öğrendi şu son birkaç günde. Koltuğa hafif eğimli yaslıyorduk, duruyordu. Ama bu öyle değil, bayağı bildiğiniz oturuyor. Koltuğa dik bir şekilde oturtuyorum, iki yanına da iki yastık. Hah işte bayılıyor böyle oturmaya! Oyun halısında bile bu şekilde oturmak istiyor. Bu sabah o şekilde oyun halısında oturup oyun oynarken ben de kahvaltımı edebildim rahat rahat. Sadece birkaç kez kayıp devrildi, o zaman beni çağırdı, düzelttim ve aynen oynamaya devam etti.
 
Bir de hiç desteksiz oturabildiği zamanlar var. Öne eğiliyor, ayaklarını tutuyor iki eliyle. Kafayı öne götürünce ağırlık merkezi de önde olduğu için düşmüyor. O şekilde yaklaşık bir dakika kadar kalabiliyor. Sonra yana devriliyor. Ben düzeltiyorum. Yine bir süre oturup sonra devriliyor. Bu sırada ya ayaklarını inceliyor; ya oyun halısındaysa oyuncaklarıyla veya halıdaki şekillerle ilgileniyor; ya da önüne açıp bıraktığım kitabını inceliyor. Hatta inanmazsınız, sayfalarını çeviriyor! Tabii ki teker teker değil ama olsun. Kendi kadar büyük bir kitabı var, "Bebeğimin İlk Kelimeleri" diye. Zar zor onun sayfalarını tutup çevirmeye çalışıyor.
 
Onun bu hallerini gördükçe keyiften mest oluyorum. Yeni oyuncaklar sipariş etmiştim, onlar gelsin kimbilir daha ne eğlenceli saatlerimiz olacak oğlumla. Oyun oynamaya, kitap bakmaya başladık ya, artık benden keyiflisi yok! :)

6 yorum:

  1. çocuksuz bir dünya çekilmez olurdu sanırım :) Allah herkese nasip etsin.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba pelin hanım...Ne gibi oyuncaklar istediniz acaba? Bi de adres verebilirseniz hangi siteden?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba! Bana hanım demeyip bir de kendi adınızı yazsanız çok süper olurdu :)
      Ben unnado'daki oyuncak kampanyasından sipariş verdim. F.price ve playgro marka çıngırak benzeri oyuncaklar. Elimize gelince resimlerini koyarım :)

      Sil
    2. Adımı yazmayı unutmuşum Bi yandan oğlumu uyutmaya çalışıp gözlerimden uyku akarken bi yandan yorum yazarken 😊 ben gamze... egeden yaklaşık 20 gün küçük yakışıklı bir oğlum var güzel kitaplar ve onu geliştirecek oyuncaklar arıyorum ben de... Bu tip kitap- oyuncak vs. Paylaşmanız beni çok mutlu eder. Teşekkürler...

      Sil
    3. Merhaba Gamze :) Verdiğim sipariş hala elime ulaşmadı, yılbaşı yoğunluğundan herhalde... Ama bununla ilgili bir post mutlaka yapacağım, 5-6 ay arası oynadığımız oyunlar diye. Takipte kal :)

      Sil