Haftasonu için 2 ayrı menü yazmıyorum, uzun ve sıkıcı olmasın diye. Bu yemekleri 2 günde sırayla karışık olarak yedi (yani her öğün, yazdığım yemeğin hepsini yemedi tabii ki).
Öğlen:
- Sebzeli kırmızı mercimek çorbası
- Karışık sebze türlüsü (kıymalı)
- Haşlanmış tavuk
İkindi:
- Balkabağı tatlısı, karadut, ananas
Akşam:
- Yayla çorbası
- Haşlanmış tavuk
- Yumurtalı eneç kavurma (Yabani kuşkonmaz, tilkişen ya da sarmaşık da deniyormuş, Ege yöresinde pek meşhur bir ot. Kuşkonmazın faydaları saymakla bitmiyormuş, ben mevsimi olduğunda 1-2 kez de olsa Ege'ye yapıp yediriyorum.)
EGE'NİN BUGÜNKÜ MENÜSÜ
Öğlen:
- Yayla çorbası
- Kıymalı bulgurlu semizotu
- Yoğurt
İkindi:
- Karadut, ananas, elma
Akşam:
- Brokoli çorbası
- Kıymalı bulgurlu semizotu
- Yoğurt
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder