Bu hafta Ege'ye, damak tadı alışsın diye akşam yemeklerinin yanında çoban salata yapıp yedirmeye başladım. Biz salatayı çok seven bir aileyiz. Benim annem babam da öyledirler, yaz-kış salatasız sofraya oturulmaz. Benim de öyle bir alışkanlığım var bu yüzden. Ege tam olarak domatesi salatalığı çiğneyip yutamıyor diye, ona "kaşık salatası" tabir edilen, çoban salata malzemelerinin minicik minicik doğrandığı ve içine nar ekşisi de koyulduğu versiyonunu yapıyorum ve ana yemeği ile birlikte veriyorum. Ekşiyi oldu olası sever oğlum, ta karnımdayken canım hep ekşi yemek isterdi de, herkes "emin misin oğlan olduğuna, kız çocuk ekşi istetir" derdi :) Ama oğluş doğdu ve ekşi yemeye devam ediyor. Limon dilimi yalıyor da bir kere yüzünü ekşitmiyor şebek:) O yüzden limonlu, nar ekşili salatayı da bayılarak yedi.
Şimdi gelelim bu hafta Ege için yapılan ve yapılacak yemeklere:
Şimdi gelelim bu hafta Ege için yapılan ve yapılacak yemeklere:
ÇORBALAR:
- Sütlü tarhana çorbası
- Sebzeli ezogelin
- Yayla çorbası
ANA YEMEKLER:
- Ekşili köfte
- Domates soslu ızgara köfte
- Kıymalı bamya
- Kıymalı kabak
- Kıymalı bezelye
- Kıymalı taze fasulye
- Yeşil mercimek
- Kerevizli makarna (Makarna! Lütfen)
ARA ÖĞÜNLER:
- Limonlu kek
- Muzlu, avokadolu kefir
- Elmalı kefir
- Çilekli smoothie (kefirle)
- Mevsim meyveleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder