Lilypie Fourth Birthday tickers

15 Kasım 2013 Cuma

Dördüncü Ay!

Bugün itibariyle dördüncü ayını doldurdu Ege. Nasıl da çabucak geçti dört ay, hiç anlamadım. "Yenidoğan O daha" deyip de gösterdiğim hassasiyet, geçenlerde bir de baktım azalmış. Demek ki kabul etmişim artık, sadece bir "bebek" olduğunu. Benim için hep küçük bir bebek kalacak gerçi, o başka :)
 
İşte resimde de görüldüğü gibi, o mini minnacık halleri, kendini göbekli, gıdılı, koca yanaklı, koca ayaklı (gerçi hep koca ayaklıydı oğluşum) ama kel bir bebeğe bıraktı.
 
Haftaya sağlıkocağına gideceğiz. Hem 4.ay kontrolüne (boy ve kilosuna bakılacak, doktor teyzemiz kontrol edecek), hem de aşılarını olmaya. Onun canı yanınca benim canımdan can gidiyor. O ağlayınca ben de dayanamıyorum. Ama n'apalım ki mecburuz. Bebeğimin iyiliği için, ilerde daha kötü hastalıklarda ağlamasın diye, bu ağlamalarına katlanacağız. İnşallah ateş vesaire sorunlarımız olmaz.
 
Bu ay neleri öğrendi Ege? Artık oyuncaklarını, kartlarını, kıyafetlerini, bacaklarını, mama önlüğünü güzelce kendisi tutabiliyor, hatta çok sıkı kavrayıp çekebiliyor. Haa, bir de yakalayıp çekmeyi öğrendiği bir şey daha var: Saçlarım! Öyle sıkı doluyor ki o minicik parmaklarına, çektiği gibi yoluyor hepsini minik sıpacık!
 
Kucağımızda yarı oturur pozisyondayken, parmaklarımızı sıkıca tutup kendini çekerek oturur pozisyona gelmeyi beceriyor. Hani elinden gelse kalkıp gidecek, o derece! Kendi kendine oturmayı öğrenmesi yakındır yani. Durduğu yerde dönmeyi henüz beceremiyor ama bir gün yüzüstü oyun halısına bıraktığımda geri geri gitmeyi becermiş! Kendini ittirip ters bir şekilde emekleme başlangıçları yaptı yavrucum :)
 
Keşke daha önce alsaymışım dedirten bir oyuncağımız var: Kartlar! Edu Kids'ten aldığım "Bebeğimin İlk Oyun Kartları" inanılmaz ilgisini çekiyor. İçinde 8 tane siyah-beyaz (bazılarında birkaç tane noktasal kırmızı var) basit hayvan figürleri, 4 tane de kırmızı-beyaz (Cin Ali basitliğinde) yüz ifadeleri var. Dakikalarca bu kartlarla ilgileniyor, izliyor, elinde tutmaya ve ağzına götürmeye çalışıyor. Yüz ifadesi kartlarına ise şaşkınca bakıyor, gülüyor, tutmaya ve ağzına sokmaya çalışıyor. Geçenlerde komik bir şey geldi başımıza, kucağımda yarı oturur pozisyonda dururken bir elimle "uyuyan yüz" kartını gösteriyor, diğeriyle de bilgisayarda bir şeyler yapıyordum. Bu sırada bir de baktım bizimki uyumuş! Bu kartın böyle bir etki yapmasına hem çok sevindim, hem de çok güldüm!
 
Dört ayımız çok güzel, çok eğlenceli, çok mücadeleli, çok öğretici, çok uykusuz, çok pis, çok huzurlu, çok mutlu, çok tatminkar, çok endişeli geçti. İyi ki doğurmuşum seni! İyi ki gelmişsin hayatımıza minik prensimiz! Seni çooook seviyoruz!

4 yorum:

  1. Sağlık ocağında 2 aşısı var iğneyi sonuna kadar kemiğe dayandırıyorlar. Görünce mahvoldum biraz araştırınca iğne o şeklide yapılıyormuş ama ne gerek var anlamadım. İğneden sonra hafif ateş tüm uyku düzenimizi bozdu. Size şimdiden geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler! Ben aşı yapılırken bakamıyorum. "Bacağını sıkıca tutun" diyorlar ben de bacağını tutup onunla konuşup gülüşüyorum, oyun oynatmaya çalışıyorum. Hem onun ilgisi bende olsun fazla ağlamasın diye, hem de ben görmeyim diye. Kendim iğne yaptırırken çok çok rahatımdır oysa, ama işte bu başka... Uyku düzenimiz umarım çok bozulmaz... Bakalım...

      Sil
  2. oyy kocaman olmuşşşş! maşallah ege kuzumaa!! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa büyüdü teyzesi, yarın gidiyoruz sağlık ocağına, bakalım kaç kg olmuş bizim yavrucak, merak içerisindeyim :)

      Sil