Lilypie Fourth Birthday tickers

2 Nisan 2015 Perşembe

Günün Menüsü #1

Epeydir böyle bir bölüm hazırlamak istiyordum. Bebeği olan arkadaşlarımdan sık sık "sen Ege'ye ne pişiriyorsun, ben değişik bir şeyler bulamıyorum" sorusunu duyuyorum. Ben de günlük olarak menümüzü yazmaya karar verdim. Ege'ye o gün hazırladıklarımı yazacağım.


Ege'nin gün içinde mutlaka dengeli beslenmesine dikkat ediyorum, menüsünü ona göre hazırlıyorum. Çoğunlukla değişik şeyler yapmaya çalışıyorum, özellikle de haftasonları evdeyken. Ama benim de yapacak bir şey bulamayıp klasik şeyler yaptığım veya saçmaladığım oluyor. Çoğunlukla bir yemeği 2 öğünde de yiyor. Zaten burada amacım, "ne kadar da mükemmel bir anne olduğum, bakııın çoğcuuma nekkadar da çeşitli yemek yaptığım" imajı çizmek değil. Amacım, hem herkesin gününe göre değişik veya sıradan yemekler yaptığını göstermek hem de "bugün ne yapayım aklıma hiçbir şey gelmiyor of!" diyenlere fikir vermek, o kadar! Öyleyse buyrun :)


EGE'NİN BUGÜNKÜ MENÜSÜ:

Öğlen:
  • Brokoli çorbası
  • Kıymalı bulgurlu kabak yemeği
  • Yoğurt

İkindi:
  • Muzlu avokado püresi 

Akşam:
  • Kıymalı türlü yemeği
  • Yoğurt


2 yorum:

  1. Ne pişireceğim derdi çocuktan sonra daha da büyüyor değil mi, hani iki kişiyken ne olsa yeniyor ama çocuk olunca denge kurmak istiyor insan. Bizde de genelde akşamla ertesi günün öğle yemeği aynı olur, yanındakiler değişir, en çaresiz anlarımda ise mercimek imdadıma yetişir:)
    Ellerine sağlık, fikir olur bize de teşekkürler , afiyet olsun miniğe de:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet valla, 1 yaşından önce hatta 6 aydan önce hayat ne kolaymış. Bizim eskiden kahvaltıyla bile geçiştirdiğimiz olurdu ama şimdi mutlaka sebzesi, eti, yoğurdu, meyvesi her şeyi dengeli olsun diye uğraşıyorum doğrusu. Yapmak değil de ne yapacağını bulmak daha zor sanki...
      Ege'ye de genelde bir gün akşam verdiğimi ertesi gün öğlen veriyorum ama bazen değişebiliyor tabii. Bütün bebişlere afiyetler olsun, yarasın inşallah! :)

      Sil