Lilypie Fourth Birthday tickers

20 Temmuz 2015 Pazartesi

Ege 2 yaşında! - Aile konseptli doğumgünü partisi

Evet oğluşum 24 ayını yani tam 2 yaşını doldurdu! Bebeklikten çıktı, resmi olarak bir çocuk artık. Gerçi o benim her zaman bebeğim olarak kalacak (en azından kalbimde) ama olsun :)

Birinci yaş gününü büyük, süslü, konseptli falan kutlamayı çok istemiştim. Biricik çocuğumdu, biricik çocuğumun ilk yaş günüydü falan, özenmiştim. Kısmet doğduğu güne olmadı, annemin kötü(!) hastalığı, acil ameliyatı, hastaneler, tedaviler derken o dönemi sağlık sorunlarıyla boğuşarak atlattık. Benim içimde kaldığı için ille de oğluma bir kutlama yapmak istedim. Annem de üzülüyordu, benim yüzümden kutlayamadınız diye. Nitekim Eylül ayında, Ege tam 14 aylıkken kutlamamızı yaptık.

Ege'yi seneye yani 3 yaşını doldurunca kreşe göndermeyi düşünüyoruz. Dolayısıyla bundan sonra hayatımız kreş doğumgünleri ile geçecek. O yüzden bu sene büyük bir parti yapmaya gerek duymadık. Bu sene aile arasında evde kutlayalım istedik. Sadece bir pasta sipariş ettik o kadar. Bir de yiyecek birkaç şey hazırladık (daha doğrusu sarma, börek vs hepsini evin yakınındaki ev işi şeyler yapan yerden aldık desem daha doğru!). Hatta bir arkadaşım telefonda "bu seneki konseptiniz ne?" diye sorduğunda (takılmak için sormuştu, şakasına, o kendini bilir), "bu seneki konseptimiz aile konsepti, olur dimi?" dedim, gülüştük. Telefonu kapatınca, "hadi" dedim, "o kadar süssüz olmasın yahu, bari 2.yaş günü partisi olduğu belli olsun". Hazır Ege de uyuyorken birkaç süs yapıverdim. 

Ege'nin 2.Yaş Partisi

Pastayı anne baba üfledi
Ege uyanınca tabii ki süslerle ilgilenmedi, sadece balonları ele geçirdi ve keyifle balon oynadı. Normalde bir şeye üflemeyi öğrendi, özellikle parkta püf çiçeklerini koparıp çok güzel üflüyor. O yüzden ben pastasının mumlarını da kolayca üfler diye düşünmüştüm ama sanırım önceden alıştırma yapmak gerekiyormuş bunun için. Çünkü yanan mumları görünce ona değişik geldi, bilmiyorum belki de biraz tırstı, kesinlikle üflemedi. Yine biz anne-baba olarak üfledik oğlumuzun doğum günü mumlarını.


2 Yaş Doğumgünü Pastamız
Bu seneki pastamızı yine geçen sene olduğu gibi, İzmir'in köklü pastanelerinden Jocelyne'e yaptırdık. Biz oranın pastalarını çok seviyoruz, hem malzemeyi çok bol kullanıyorlar, krema ile pastayı şişirmek yerine meyve ve lezzetli keklerini bolca koyuyorlar, hem de herşeyini tam istediğimiz gibi yapıyorlar. Ben şeker hamurlu pastaları sevmiyorum, hem tadı çok ağır oluyor, zaten yenmiyor o hamur, ben kenara çıkarıyorum doğrusu. Hem de son derece sağlıksız olduğunu düşünüyorum. Çocuklar bayılıyor belki evet ama sırf yoğun şeker yemiş oluyorlar, hiç içime sinmiyor. Jocelyne geçen seneki gibi bu sene de badem ezmesi kullandı pastanın kaplamalarında. Sadece en üstüne, Ege'nin bu sıralarda kafasını takmış olduğu motorsiklet, araba ve kamyon süslerini şeker hamurundan (badem ezmesinden tutmadığı için mecburen) yaptı. Zaten çocuk olarak bir Ege bir de yeğenim olduğu için ve ikisi de o şekilde direk şeker yemeyi sevmediği için bu süsler yenmedi. Ege birazcık oynadı, birkaç kez yaladı ve sonra bıraktı. Bu sene pastasından çok küçük bir parça da olsa yedi. Geçen sene hiç yedirememiştim, ısrarla tükürmüştü. Sanırım tatlıya alışkın olmadığı için. Ama bu sene, biraz daha alışkın olduğu için az da olsa yedi. Tamam sürekli zararlı, sağlıksız şeyler yemesini hiç istemiyorum ama doğum gününde kendi pastasından da yiyecek elbet! O kadar da gaddar bir anne değilim :)

Geçen sene, gelen hediyelerden hiçbir şey anlamamıştı. Bu sene gayet bilinçli bir şekilde, hediyeleri farketti ve çoook sevdi. Özellikle şu diyemeyeceğim, gelen hediyelerin (ki hepsi oyuncaktı, çok mutlu olduk!) hepsiyle bayıla bayıla oynadı bütün gün. Araba yolu, arabalar, devasa eva yapbozlar, kova-kürek seti, araba şeklinde kitaplar, herşey tam Ege'ye göreydi. 

Oğlumla bu sıralarda büyük aşk yaşıyoruz. Birkaç ay öncesine kadar bana hiç düşkün olmayan, hatta tersine babasına düşkün olan, benim kucağıma gelmektense babasına atlamayı tercih eden çocuk gitti, sürekli benim kucağıma gelmek isteyen, sürekli benim elimi tutup birlikte yürümek isteyen bir çocuk geldi. Küçücüklüğünden beri bana çok düzgün olarak anniii, ınniii, aaaanne diyen çocuk da gitti tabii :) Onun yerine bana son zamanlarda nanaaa diyor. Ege her kelimeyi kendince 'dönüştürüyor'. Bu kelime de bu şekilde dönüştü, artık ben onun "nana"sıyım :) Burada da nana'sıyla aşk yaşayan çocuğu görüyorsunuz :))))


Aile konseptli doğum günü partimiz çok güzel geçti. Umarım ömrün boyunca hep çok mutlu, çok sağlıklı, çok huzurlu, sevgi dolu olursun canım oğlum! Daha nice yıllara! Torunumun/torunlarımın da yaş günlerini böyle mutlulukla, sevgiyle, keyifle kutlarız inşallah! 


9 yorum:

  1. Canıııım Ege, güzel ege, maşallah sana öncelikle
    Konseptiniz yoksa olmaz ama Pelin, lütfen (biliyorum dalga geçmemem lazım, sadece dayanamadım, affet)
    İki tane balon ve biraz süsleme ile çocuklar çook daha mutlu oluyorlar bence çünkü annelerde "her şey mikemmel olmalı" stresi ve baskısı olmuyor :)
    Çooook seviyorum Ege kuşum seni, iyi ki doğdun, sana sıkıca sarılıyorum ve seni biiirsürü öpüyorum

    YanıtlaSil
  2. NİCE YILLARAAAA!!! :) :)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel, en güzeli, en doğalı, en samimisi, rengarenk elişi, ben bayıldım.. O "konsept günleri"ni hiç sevmiyorum, bana çok herkes gibi geliyor ama bu size özel, ne güzel olmuş.
    Ege'ye mutlu, sağlıklı bol gülmeli nanalı babalı bir yeni yaş diliyorum, sana da mutluluk :) İyi ki doğurmuşsun!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Ceren yav, ben de sevdim valla. 4-5 gün duvardan indirmedim süsleri :) İyi dileklerin için de çoook teşekkürler :)

      Sil
  4. En güzel konsept konseptsizlik :))
    ben karman çorman yaptım 2 doğumgününüde.. her telden bişi vardı :)
    bu arada nana lazca da anne demek biliyor muydun?
    eşim laz da ordan biliyorum ben de..
    tatlı melek neşeyle büyüsün..hep mutlulukla geçirin doğumgünlerinizi..öpüyorum fındıkı..
    seni de :)
    sevgilerle
    http://loveandsmile.wordpress.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olleeyyyy! Tamam işte çocuk bana lazcada anne diyormuş işte, ne var yani :) Çok dilli yetişiyor çocuuuum :)
      Şaka bir yana, çok teşekkür ediyorum Aslı'cım, ben de öpüyorum :)

      Sil
  5. güzel bir makale olmuş.. samimi bir doğum günü organizasyonu.. Allah sağlıkla ve huzurla uzun bir ömür yaşamayı nasip eder inşallah.. mutluluğunuz daim olsun, geçmiş doğum günü kutlu olsun

    YanıtlaSil