Lilypie Fourth Birthday tickers

22 Mart 2013 Cuma

Gebelik Günlüğü, 22.Hafta

Bu hafta yine doktor kontrolümüz vardı. 6.haftamızdan beri her 2 haftada 1 doktora gidiyoruz. Güzel güzel muayene oluyoruz ve ultrasondan bebişe bakıyoruz. Kimileri bu kadar sık ultrasona girmenin bir sakıncası yok mu diyor ama araştırdığım kadarıyla bu ultrasonların kanıtlanmış bir zararı bulunamamış. Sanırım doktorumuz da, bazı diğer doktorlar gibi fayda-zarar önceliğine göre hareket ediyor. Yani “ya bir zararı varsa?” bilinmezine teslim olmaktansa, bebeği ultrasonda sık sık ve detaylıca görmemenin getirebileceği problemler (herhangi bir problemi zamanında görmeme-atlama gibi) öncelik kazanıyor ve bebeği sık sık görmek istiyor. Her seferinde (sanki 20.haftadaymışız gibi), gelişmiş olması gereken organlara tek tek detaylıca bakıyor. Mesela son 3 seferdir kalbe, kalp kapakçıklarına, aort ve diğer damarlara bakıp normalliğini kontrol etti. Hemen hemen her gidişimizde tüm uzuvlarını kontrol ediyor, kulak kepçeleri, göz kapakları ve lensler, dudaklar (tavşan dudak olayı var mı diye), ayak ve el parmakları (her seferinde her el ve ayaktakiler 5’er tane mi diye sayılıyor), mide kesitine ve böbreklerin kesitlerine bakıyor. Yani bu kadar sık ve detaylı bakması hiçbir zaman %100 garanti vermese de içimi rahatlatıyor. Bu yüzden sık görüşmekten memnunum.

Önceki gidişimizde hala bebişin hareketlerini anlayamadığım için 2 hafta sonrasına randevu vermişti. Bu gittiğimizde 3 hafta sonrasına verdi, yani 24.haftayı tamamlayınca gideceğiz. Bebişimizin keyfi yerinde, bazen ense yapıyor, bazen kıpır kıpır. Doktora göründüğümüzde 21.haftasını tamamlamıştı ve 28 cm boyunda 488 gram ağırlığında bir minik beyefendi idi. 22.haftayı tamamladığımızda tabii biraz daha büyümüştür.

Biz hala alışverişe başlamamış olsak da çevremizden eş dost ufak tefek bir şeyler almışlar. Kayınvalidemin bir yakın arkadaşı üst-alt takım almış fakat o kadar minik ki, daha şimdiden bebişin o kıyafetlere giremeyeceğini düşünüyorum :) Çünkü etiketinde de 50 cm yazıyor. Bakalım bizimki doğduğunda kaç cm olacak? 

Artık her hafta göbeğim daha çok büyüyor gibi geliyor bana. Sanki karnımda bir top taşıyor gibiyim. Göbeğimden başka hiçbir yerimde şişme belirtisi yok çünkü (sanırım güzel bir şekilde kilo alıyorum, yaşasın). Kasıklarımdaki ağrı devam ediyor. Her gün bir şekilde yürümeye çalışıyorum, özellikle açıkhavada yürümeye çalışıyorum. Sanki yürümek ağrılarıma iyi geliyor gibi hissediyorum ama belki de psikolojiktir. Sabahları daha iyiyim, ama öğleden sonra ve akşamları gittikçe kötüleşiyor ağrılar. Neyse önemli değil, sağlık sorunu olmasın da, ağrılar gelip geçici nasıl olsa.

Bu hafta pek değişik bir şey yoktu. Bakalım 23.haftada neler olacak….

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder